02 MART 2019 TARİHİNDE MMO ADANA ŞUBE ÖĞRENCİ ÜYE YEREL KURULTAYI DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Mart 2019

02 Mart 2019 tarihinde, MMO Adana Şube Özdemir Çamurdan Eğitim Salonu`nda “MMO Adana Şube Öğrenci Üye Yerel Kurultayı” gerçekleştirildi. Kurultaya Oda Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Elif Öztürk, MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanvekili Ümit Galip Uncu, Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mustafa Demiryürek, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Deniz Toprak, Denetleme Kurulu Üyesi Hüseyin Kalantar, Şube Müdürü Hikmet Pekdur ve Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Korkut Ata Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nden toplamda 38 öğrenci üye katılım gösterdi.

Açılış Konuşmalarının ardından öğrenci üyelerin söz aldığı kurultayda çok sayıda konuşma ve sunum gerçekleştirildi. Genel konu başlıkları; eğitim niteliği, akademik kadro sorunları, üniversitelerdeki teknik yetersizlikler, yemekhane ve ulaşım sorunları, bölümlerdeki kontenjan yetersizlikleri, laboratuvar ve derslik problemleri, uygulama eksiklikleri, kütüphane sorunları, güvenlik sorunları, kadın mühendislerin mesleki ve toplumsal sorunları, üniversitedeki rantlaşma oldu.

Yukarıda bahsi geçen sorunların en temel çözümünün oda örgütlülüğünü nicel ve nitel olarak artırmak, odayı daha iyi tanıyıp benimsemek, öğrenciler olarak mesleki ve toplumsal olaylarda fikir beyan edip örgütlenmek, hem sosyal hem mesleki hayatta diğer öğrenci üyelerle bağları kuvvetlendirmek, önceden iletişim halinde olunan temsilciliklerle ilişkileri güçlendirmek olduğu benimsenmiştir. Temel olarak da bu konu başlıklarını delegeler aracılığıyla genel kurultaya taşımanın hedeflenmesi Kurultay Sonuç Metninde vurgulandı.