12 EYLÜL'ÜN ÜRÜNÜ, DEVAMI, TAKİPÇİSİ VE KORUYUCUSU OLAN AKP İKTİDARININ UYGULADIĞI TERÖRÜ, ŞİDDETLE KINIYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mayıs 2008

Dün, 1 Mayıs idi. Dün, işçilerin, emekçilerin ve ezilenlerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs idi.

Dün, 1 Mayıs idi. Dün, işçilerin, emekçilerin ve ezilenlerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs idi. Adana‘da hiçbir olay olmadan sona eren 1 Mayıs mitinginin ardından polisin, alanda kalan ve bayrakları toplayan, içlerinde tertip komitesi üyelerinin de bulunduğu bir gruba saldırması kabul edilebilir değildir.

Dün İstanbul‘un her yerinde, Ankara‘da olduğu gibi Adana‘da da polisin uyguladığı kör şiddet ve terör sonucu Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Temsilcimiz, onlarca polis tarafından dövülmüş ve kolu kasıtlı olarak kırılmıştır.

AKP iktidarı, küresel ve yerel egemen çevrelerin bir aygıtı olarak, iktidarının tümü boyunca tıpkı dün olduğu gibi çok açık bir sınıf siyaseti uygulamıştır. 1 Mayıs‘ı terör atmosferi estirerek halk nezdinde korkulur bir gün olarak lanse etmeye çalışmış son 15 gündür ortamı germiş ve provokasyon ortamı yaratmıştır.

12 Eylül‘ün ürünü olan, devamı olan, takipçisi ve koruyucusu olan AKP iktidarı dün 12 Eylül dönemini aratacak uygulama ve saldırıları emekçilere reva görmüştür.

AKP iktidarı‘nın dün emekçilere uyguladığı kör şiddet ve terör, onun IMF, Dünya Bankası politikalarını uygulama ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında somutlanan emek düşmanı tutumlarının bir devamıdır.

Olayların sorumlusu olan, kamu görevlisi, devlet adamı kimliğini kaybedip, hükümetin, AKP iktidarının bir parçası haline gelen yetkililer hiç vakit kaybetmeden istifa etmelidirler.

Polisi kamu görevlisi olmaktan çıkartıp, AKP iktidarının emekçilere karşı duyduğu özel kin ve garezin uygulayıcısı haline getiren İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Adana Şube Yönetim Kurulu