ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Ekim 2008

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması amacı ve “Enerji Verimliliği Yasa ve Yönetmelikleri” hakkında bilgilenme ihtiyacı nedeniyle 11 Ekim 2008 tarihinde, MMO Adana Şube Eğitim Salonunda düzenlenen “Enerji Verimliliği Semineri” ni 94 katılımcı izledi.

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması amacı ve "Enerji Verimliliği Yasa ve Yönetmelikleri" hakkında bilgilenme ihtiyacı nedeniyle 11 Ekim 2008 tarihinde, MMO Adana Şube Eğitim Salonunda düzenlenen "Enerji Verimliliği Semineri"ni 94 katılımcı izledi.

Dünya Enerji Konseyi-Türk Milli Komitesi (DEK/TMK) Üyesi ve aynı zamanda TMMOB MMO Enerji Verimliliği Danışmanı olan Tülin KESKİN‘in verdiği seminerin açılışında TMMOB MMO Adana Şube Sekreteri Recep NARİNOĞLU şunları söyledi;

En ucuz enerji, verimli, tasarruflu şekilde kullanılan enerjidir.

 Bugün, sadece İstanbul‘da tasarruflu ampullerin kullanılması ortalama 1 termik santralin kurulmasını gereksiz kılıyor.

Evlerimizin gerekli şekilde yalıtımının yapılmamasından dolayı hem ısıtma, hem de soğutmada kullandığımız enerjinin % 50‘sinden fazlası boşa gidiyor.

Sadece bu iki örnek bile konunun ülkemiz açısından önemini göstermektedir. Binalarımızda, elektrikli ev aletlerimizde, taşıtlarımızda, ulaşımda, sanayide ve elektrik iletim ve dağıtımında enerjiyi daha verimli kullanılmasıyla;

  • Neredeyse tamamını dışarıdan karşıladığımız enerji kaynakları ile ilgili ithalat faturasının azaltılması ve dış ticaret açığının düşürülmesi,
  • Daha ucuza mal edilen ve üretimde daha verimli kullanılan enerji ile imalat sektörünün üretim potansiyellerinin artması,
  • Evlerimizde daha konforlu ve ekonomik iklimlendirme şartlarının sağlanması,
  • Kentlerimizin ve kara yollarımızın daha az enerji ile daha iyi aydınlatılması,
  • Araç sahiplerinin daha az yakıt harcaması yapması,
  • Verimsiz enerji kullanımından kaynaklanan ciddi çevre sorunlarının azaltılması,
  • Verimsiz sistemi iyileştirmek için istihdam yaratılması, sağlanabilecektir.

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması amacı ve konu ile ilgili "Enerji Verimliliği Yasa ve Taslak Yönetmelikleri" hakkında bilgilenme ihtiyacı nedeniyle;

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak bugün "Enerji Verimliliği" seminerini düzenliyoruz.

Dünya Enerji Konseyi-Türk Milli Komitesi (DEK/TMK) Üyesi ve aynı zamanda TMMOB MMO Enerji Verimliliği Danışmanı olan Tülin Keskin‘e seminer vermek üzere aramızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyor, hepinize iyi çalışmalar diliyoruz.