KENTİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OLALIM...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mart 2009

TMMOB ADANA İL KOORDİNASYON KURULU'NUN "ADANA KENT SORUNLARI RAPORU" YAYINLANDI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği toplumsal gelişmenin ve çağdaş yaşamın gerektirdiği kentsel yaşam kalitesine ulaşılabilmesi için kentlere ve kentlerde yaşayan yurttaşlara ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeyi, mevcut kısır politika ve yanlış uygulamalardan farklı bakış açıları sunmayı ve kentlerin daha yaşanabilir niteliklere

TMMOB kent sorunlarına ilişkin olarak yerel yönetimler, kamu kaynaklarının dağılımı, afetler, çevre, altyapı, ulaşım, konut, turizm, kentsel koruma, kentsel dönüşüm konularında sorunların tespitini ve çözüm önerilerini bugüne kadar her ortamda dile getirmiştir. Bu raporda da, yaşadığımız kent olan Adana‘nın sorunları tanımlanmakta, kentimizin daha yaşanabilir olması için öneriler sunulmaktadır.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından 9-10 Mayıs 2008 yılında Adana Kent Sorunları Sempozyumu yapılmış ve yine değişik tarihlerde İKK‘nın ve TMMOB‘a bağlı odalarımızın Adana kent sorunlarına yönelik çalıştayları, panelleri gerçekleştirilmiştir. Buralarda Adana kent sorunları ve çözüm yolları kapsamlı ve farklı bakış açılarıyla araştırılmış ve tartışılmıştır. Bu çalışmaları temel alan bu rapor, Adana‘nın sorunlarını maddeler halinde tanımlayıp uygulanabilir çözüm önerilerinde bulunmaktadır.

Raporun tamamına erişmek için aşağıdaki "Adana Kent Sorunları Raporu" bağlantı adresine tıklayınız.