MMO ADANA ŞUBE'NİN AÇTIĞI DAVADA, ÇAMLIK'A OTEL YAPIMINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Aralık 2008

TMMOB Adana İKK kararıyla MMO Adana Şubesi tarafından, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15.10.2007 tarih ve 178 sayılı kararı ile “19.900 m2’lik Çamlık alanın yeşil alandan çıkarılması” kararına karşı Bölge İdare Mahkemesinde açılan davada "Yürütmeyi Durdurma Kararı" verildi.

TMMOB Adana İKK kararıyla MMO Adana Şubesi tarafından, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin 15.10.2007 tarih ve 178 sayılı kararı ile "19.900 m2‘lik Çamlık alanın yeşil alandan çıkarılması" kararına karşı Bölge İdare Mahkemesinde açılan davada "Yürütmeyi Durdurma Kararı" verildi.

Konuyla ilgili olarak, 4 Aralık 2008 tarihinde, MMO Adana Şube Y.K. Başkanı Hüseyin ATICI tarafından yazılı açıklama yapıldı;

Adana halkının yakından takip ettiği üzere Adana Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin 15.10.2007 tarih ve 178 sayılı kararı ile "19.900 m2‘lik Çamlık alanın yeşil alandan çıkarılması" kamuoyu gündemine gelmişti.

Hukuka ve kamu yararına açıkça aykırı olan bu karardan dönülmesini talep ettiysek de Adana Büyükşehir Belediyesiyasaya aykırı tutumunda ısrarcı olmuş, bunun üzerine konuyu yargıya taşımak zorunluluğu doğmuş, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu‘nun aldığı karar gereği Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından söz konusu karara ilişkin 14 Mart 2008 tarihinde yargıya başvurulmuş idi.

Dava halen sürmekte olup yürütmeyi durdurma talebimiz ilk andan itibaren mahkemece yerinde görülerek kabul edilmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi‘nin yürütmenin durdurulması kararına itirazları ise reddedilmiştir.

TMMOB örgütlü olduğu her yerde olduğu gibi Adana‘da da topluma karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirecek, dün olduğu gibi bugün de toplum ve ülke yararına gördüğü her konuda görüş açıklamaya devam edecektir.

TMMOB‘ye bağlı Odalarımızın Adana Şubeleri çalışmalarını ve değerlendirmelerini bilimin ve tekniğin ışığındasürdürmektedir ve bu alanda hukuksal mücadelesini sürdürmekten kaçınmayacaktır.

Söz konusu karara ilişkin detaylı bilgilendirme ve açıklama TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından 17 Aralık 2008 Çarşamba günü yapılacaktır.

TMMOB MMO Adana Şube

Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin ATICI