TMMOB ÇORUM'DA ŞEKER FABRİKALARI MİTİNGİNE KATILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Nisan 2018

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) bünyesinde faaliyet gösteren 14 şeker fabrikasının özelleştirilmek amacıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca ihaleye çıkarılması üzerine TMMOB 7 Nisan 2018 tarihinde Çorum’da düzenlenen şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı mücadele mitingine katıldı.

Mitingde çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri yer alırken, aralarında TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Zeki Taydaş, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğurlu ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ile mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları da Çorum Mitingi’nde alandaydı. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve çok sayıda KESK yönetici ve üyesi de mitinge destek verdi.

Türkiye tarihinin en büyük özelleştirmeleriyle yerli-yabancı sermayenin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan AKP iktidarı, uzun yıllardır gözünü diktiği şeker fabrikalarını bir bir özelleştirirken 6 Nisan  itibarıyla Niğde-Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası satıldı.

Şeker endüstrisinin NBŞ diye bilinen, nişasta bazlı şekerlere teslim edilmesi, bu şeker şuruplarının insan sağlığı üzerinde bir çok olumsuz etkisine karşın iktidarın geri adım atmayarak özelleştirmelere devam etmesi büyük tepkilere neden oldu.

Birliğimiz bugüne dek ülkemizin varlıklarının özelleştirme adı altında yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilerek yağmalanmasının karşısında durmuş, hukuksal ve toplumsal düzeylerde üzerine düşen sorumlulukla mücadele etmiştir ve mücadeleden asla vazgeçmeyecektir.

Afyonkarahisar, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarını çocuklarımızın geleceği için, çiftçimiz için, halkımız ve ülkemizin geleceği adına savunmaya devam edeceğiz. 

Yaşasın mücedelemiz!

Yaşasın TMMOB örgütlülüğü!