TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ADANA ŞUBESİ, PKK SALDIRILARINI KINAMAKTADIR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Ekim 2008

Terör Son Bulmalı, Silahlar Susmalı, PKK Koşulsuz Silah Bırakmalıdır!

Terör Son Bulmalı, Silahlar Susmalı, PKK Koşulsuz Silah Bırakmalıdır!

Teröre Karşı Demokrasi/Demokratikleşme ve Kardeşlik Egemen Kılınmalı, Emperyalist Güçlerin Türkiye‘yi Bataklığa Çekme Çabalarına Dur Denilmelidir.

Hakkâri, Şemdinli Aktütün Sınır Bölüğüne yapılan PKK baskınını kınıyoruz. Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybeden ve yaralanan insanlarımız değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuz, barış ve demokrasidir.

Demokratik kamuoyu, Kürt sorunu ve etnik milliyetçilik temelinde toplumun kamplaştırılmasına prim vermeyerek bir arada kardeşçe yaşamı savunmak, terörü ve provokasyonları lanetlemek, silahların susmasını istemek ve sağduyulu demokratik yaklaşımları egemen kılmak sorumluluğuyla karşı karşıyadır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, ülkemizin gereksindiği barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceği inancıyla terör eylemlerinden medet umanları bir kez daha kınamaktadır.

Kürt sorununun çözüm yolu bellidir: PKK terör eylemlerine derhal son vermeli, koşulsuz silah bırakarak demokratik süreçlere olanak tanımalı; diğer yandan ülkemizde siyasal yaşamının demokratikleşmesi yönünde ivedi adımlar atılmalıdır.

 

TMMOB

MMO Adana Şube

Yönetim Kurulu