ANKARA: EMEĞİN YOK SAYILMASINA, DEMOKRASİNİN GASPEDİLMESİNE KARŞI HAYIR’I BÜYÜTMEK İÇİN 1 MAYISA!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Nisan 2017

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 26 Nisan 2017 tarihinde Mülkiyeliler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenleyerek 1 Mayıs 2017 Ankara programını açıkladılar.

 

Basın açıklamasını DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu. Açıklama şöyle:

EMEĞİN YOK SAYILMASINA, DEMOKRASİNİN GASPEDİLMESİNE KARŞI
HAYIR’I BÜYÜTMEK İÇİN 1 MAYISA!

Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, mühendis-mimarları, hekimleri, mali müşavirleri; gençleri, kadınları, işsizleri, ezilenleri ve ötekileştirilenleri olarak bu yıl 1 Mayıs alanlarına daha büyük bir umut ve coşkuyla giriyoruz!

Çünkü 16 Nisan referandumunda   “Olağan Üstü Hal” sopası ile bütün devlet olanakları kullanılarak yürütülen kampanyaya rağmen; onca baskı, kaos ve korku ortamına, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve gazetecilerinde içerisinde olduğu binlerce insanımızın tutuklanmış olmasına rağmen bu ülkenin çoğunluğu baskıya, tehdide ve yalana teslim olmamıştır. Emekten, demokrasiden, barıştan ve eşitlikten yana olanlar, ülkenin dört bir yanında HAYIR’ı dalga dalga büyütenler sokakta, halkın aklında ve kalbinde kazanmıştır.

Bu 1 Mayıs‘a kıdem tazminatımıza, iş güvencemize, ifade özgürlüğüne ve insanca yaşam hakkı başta olmak üzere bir çok hakkımıza yönelik gerçekleşen saldırıların gölgesinde giriyoruz.

Siyasal iktidar yalnızca biz emekçilerin kazanılmış haklarının değil; aynı zamanda ülkemizin tüm değerlerini haraç mezat satmanın, doğayı talan etmenin peşindedir. Ülke genelinde 100 binin üzerinde kamu çalışanı ve bini aşkın işçi kamudan ihraç edilerek açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Çalışanların temel hakları ellerinden alınmıştır. Ülkede bilimin teminatı olan üniversitelerde, emekten ve barıştan yana tavır alan akademisyenler mesleklerinden ihraç edilerek  geleceğimiz çölleştirilmektedir.

Hemen her gün sağanak gibi yağan zamlar ve artan işsizlikle birlikte toplumun tüm emekçi kesimi hızla yoksullaşmaya, çaresizliğe doğru itilmektedir. Sömürünün en ağır biçimi olan çocuk işçiliği ve iş cinayetleri de her geçen gün artmaktadır.

Sahipsiz bırakılan küçük esnaf ve köylü ise iflas dışında başka bir yol bulamamaktadır. Ülke tarihinin en büyük seçim harcamasının ağır maliyeti vergilerle, katkı paylarıyla, kamu varlıklarının satılmasıyla, işsizlik sigorta fonunun yağmalanmasıyla, taşeron işçilikle, göz dikilen kıdem tazminatıyla halka fatura edilmektedir.

Kuvvetler ayrılığı, denetim mekanizmaları, yargı bağımsızlığı ve laik yaşam hızla ortadan kaldırılmaya çalışılmakta, halkımıza ikinci sınıf bir demokrasi reva görülmektedir. Bunun yanında onca can kaybına, onca acıya rağmen Kürt sorunundaki çözümsüzlük derinleşmeye devam etmektedir.

Fütursuzca yapılan tutuklamalar ve cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalarla muhalif kesimler susturulmaya çalışilmaktadır.

Meydanlarda milli irade konuşmaları yapanlar, seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıp, yerlerine kayyumlar atayarak seçimleri ve halkın iradesini yok saymaktadır.

Ortadoğuda yürütülen vekalet savaşının, en ağır sonucunu kadınlar ve çocuklar çekmektedir. Milyonlarca mültecinin dramı, istismarı ve ülkemize maliyeti artmaktadır.

1 Mayıs’da dünyada, bütün demokratik ülkelerde; işçi sınıfına, emekçilere açılan  meydanlar ülkemizde 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenlere kapatılmak istenilmektedir. Üstelik İstanbul’da Taksim, Ankara’da Kızılay gibi meydanlar haftalarca hükümete yakın gösterilere açıldığı, vatandaşlar bu alanlara davet edildiği halde 1 Mayıs’lara kapatılmak istenilmektedir. Bu ayrımcı ve yasakçı tutumu kınıyoruz. Kabul etmiyoruz.

Emek en yüce değerdir demek için,

Alınterinin haklarını korumak için,

Tüm olumsuzluklara HAYIR demek için,

HAYIR bitmedi, daha yeni başlıyor demek için,

Aydınlık bir Türkiye için
 

HAYDİ 1 MAYIS’A

1 MAYIS’DA ANKARA KOLEJ MEYDANINA

 

DİSK - KESK - TMMOB – ATO – ASMMMO

 

1 Mayıs Ankara Programı:

10.04 : Gar önü: 10 Ekim Katliamı ve 1 Mayıs Şehitleri Anma, karanfil bırakma.

12.00 buluşma: Dikimevi Kutlugün kavşağı,

13.00 miting : Kolej Meydanı