MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI (MMO) ANKARA ŞUBESİ, ÇANKAYA BELEDİYESİ İLE ASANSÖR PROTOKOLÜNÜ YENİLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Şubat 2018

Çankaya ilçe sınırları içindeki asansörlerin tescil ve yıllık periyodik kontrollerinin iki yıl boyunca A Tipi Muayene Kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilmesi için 28 Şubat 2018 tarihinde Çankaya Belediyesi ile asansör protokölü yenilendi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar arasında imzalanan protokol için düzenlenen törene; Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Asil, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Gedikoğlu, Şube Müdürü Cenk Lişesivdin, MMO Ankara Şube Asansör Kontrol Merkezi teknik görevlisi Bulkan Karaçoban ve Çankaya Belediyesi yetkilileri katıldı.

Yenilenen protokol ile ilgili görüş aldığımız MMO Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender, “24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ile asansörlerin bakımları, yıllık periyodik kontrollerinin yapılması ve kontrol sonucunda güvenli olmadığı tespit edilen asansörlere yönelik gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin hususlar yeniden düzenlenmiştir. Yönetmeliğe göre bina yöneticileri, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile yılda en az bir kere asansörlerin periyodik kontrolünü, ayda bir kere de bakımını yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, sorumluluk alanları ile ilgili yasal düzenlemeler de yapılarak yetkilerin usulüne uygun kullanılmaması durumunda apartman yöneticilerine,  belediyelere, ilgili idarelere ve bakımcı firmalara yönelik olarak cezai hükümler getirilmiş; belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Odamız, halkımızın can ve mal güvenliği için “kamusal denetim”den asla taviz verilmemesi gerektiğini savunur ve “kamusal denetim”in işletilmesi için bulunduğu her yerde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği geliştirir. Bu anlayış doğrultusunda asansörlerin bilimsel teknik esaslara ve yönetmeliklere göre “aylık bakım ve yıllık periyodik kontrollerinin” düzenli olarak yaptırılıp denetlenmesini sağlamak amacıyla bugün Çankaya Belediyesi ile asansör bakımı ve yıllık periyodik kontrollerini esas alan protokolümüzü yeniledik. Kamu güvenliği konusundaki duyarlılıklarını her daim takdir ettiğimiz Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve tüm belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.