PROSES GÜVENLİĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Mayıs 2018

Sunumunu üyemiz Abdullah Anar’ın yaptığı Proses Güvenliği semineri 15 kişinin katılımıyla 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Suat Sezai salonunda gerçekleştirildi.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen ve akışını katılımcıların belirledikleri sunumda iş güvenliği ile proses güvenliği konularındaki temel benzerlik ve büyük farklılıklardan bahsedildi. Proses güvenliğinin unutulması ya da yok sayılması  sonucu meydana gelen çeşitli çevresel felaket örnekleri verilerek Türkiye’deki konum tartışıldı. İş güvenliği kültürünün oluşturulamaması nedeniyle güvenlik kurallarının davranışlara yansıtılamadığı vurgulanarak alınacak önlemlerin düşünülmediği çeşitli örneklerle aktarıldı.

Her zaman olağan durumlar için planlar yapıldığı belirtilerek olağanüstü durumlar için kafa yorulmadığı için proaktif yaklaşımda geri kalındığı ifade edildi. Başkalarının başına gelen kazaların bizim ramak kala olaylarımız olduğu ve bunlar için önlem alınması gerektiğine dair fikirlerin de tartışıldığı etkinlik verimli bir söyleşi tadında sonlandırıldı.