SUAT SEZAİ GÜRÜ'YÜ ARAMIZDAN AYRILIŞININ 26. YILINDA ANDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Ocak 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreter Üye görevini sürdürürken 29 Ocak 1993'te Oda görev gezisi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Suat Sezai Gürü’yü kaybedişimizin 26. yılında  andık.

Görevi gereği Konya Ereğli`ye yaptığı bir seyahat sırasında 29 Ocak 1993 tarihinde yaşamını yitiren Suat Sezai Gürü için yapılan anma etkinliğine aynı zamanda Suat Sezai Gürü'nün dost ve arkadaşları da olan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Oda Merkez ve Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Odamız çalışanları katıldı. Anma etkinliğinde sırasıyla; Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz ve okul arkadaşı Halil Salmanlı birer konuşma yaparak Suat Sezai Gürü ile ortak mücadele anılarını paylaştılar.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Odamızın bugünlere gelmesinde Suat Sezai Gürü’nün çok büyük katkıları olduğunu hatırlatarak, bugün de ülkemizin zorlu ve karanlık bir dönemden geçtiğine dikkat çekip, mücadeleye aynı kararlılık ve anlayışla devam etmemiz gerektiğini vurguladı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Suat Sezai Gürü ile ortak anılarını anlatarak başladığı konuşmasında; Odamızın bugünlere gelmesinde, yeniden toplumun çıkarlarından yana bir anlayış kazanmasında Suat Sezai Gürü’nün yoğun emek ve fedakârlıklarının olduğunu hatırlattı. Koramaz konuşmasında, referandum süreci ve ülkenin yaşadığı karanlık günlerin altını çizerek, TMMOB’nin tüm bileşenleriyle bu zorlu süreçte üzerine düşen görevleri Suat Sezai Gürü’den miras kalan anlayış ve kararlılıkla yerine getireceğini söyledi.

Dönem arkadaşları ise konuşmalarında, Suat Sezai Gürü’nün birleştirici, mücadeleci, kararlı kişiliğiyle ve yaptıklarıyla  TMMOB ve Odamızın toplumdan, toplumun çıkarlarından, emekten, insandan, yaşamdan ve bilimden yana olan çizgisine dikkat çekip, bu kararlılıkta Suat Sezai Gürü’nün büyük pay sahibi olduğunu dile getirdiler.