TMMOB ANKARA İKK'DAN BASIN AÇIKLAMASI: KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ EMEĞİNİ YOK SAYAMAZSINIZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Mayıs 2023

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik olarak 10.05.2023 tarihinde MMO Eğitim ve Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama, TMMOB Ankara İl Koordinasyonu Sekreteri Seyit Ali Korkmaz tarafından okundu.

Yapılan açıklamada; 2019 yılı bütçe görüşmeleri sürecinde TMMOB tarafından kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesi için kampanya başlatıldığı ve bu kampanya çerçevesinde birçok çalışma yürütüldüğü belirtildi. Kamuda çalışan meslektaşların sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanlığına, Milletvekillerine, Bakanlıklara, Devlet Personel Başkanlığına, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere ve Meclis Grup Başkanvekillerine ulaştırıldığı fakat ilgili merciiler tarafından gerekli adımların atılmadığı ifade edildi.

Özellikle son yaşanan deprem felaketinin ardından mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından öneminin bir kez daha açığa çıktığının vurgulandığı açıklamada mühendis, mimar ve şehir plancılarının daha iyi koşullarda çalışma, emeğinin karşılığını alma ve hak ettiği şekilde yaşayabilmeleri için talepleri şöyle sıralandı:

  • Kamu çalışanları ücretlerinde yapılan gelir vergisi dilimine bağlı mağduriyet giderilmelidir.
  • Çalışma dönemlerinde ücreti oluşturan kalemlerden biri olan ek ödeme emekliliğe yansıtılmalıdır.
  • Emeklilik ücretinde etkisi olan ek gösterge yeniden düzenlenmelidir.
  • Mühendis, mimar, şehir plancılarının kamuda istihdam, atama ve güvenceli kadro konusunda ihtiyaca uygun alım talebi yaratılmalı ve buna uygun bütçe ayrılmalıdır.

AÇIKLAMA METNİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.