TMMOB MMŞP GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ANKARA YEREL KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Aralık 2019

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 21 Aralık 2019 tarihinde İnşaat Mühendisleri Odası Rüştü Özal Toplantı Salonu'nda TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Ankara Yerel Kurultayı gerçekleştirildi.

Mühendis, mimar ve şehir plancılarının güncel sorunlarının tespit edilmesi, çalışma ve sosyal yaşamlarında uğradığı kayıpların gündeme getirilmesi amacıyla, 25-26 Nisan 2020 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Kurultayı" öncesi 21 Aralık 2019 Cumartesi günü İMO KKM Rüştü Özal Salonu’nda Mühendis, Mimar, Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Ankara Yerel Kurultayı gerçekleştirildi.

140 kişinin katıldığı Kurultayda ilk olarak katılımcılar tarafından divan belirlendi. Divanda, divan başkanı olarak Makina Mühendisleri Odası`ndan Seyit Ali Korkmaz, yazman üye olarak İnşaat Mühendisleri Odası`ndan Buket Çelik ve Kimya Mühendisleri Odası`ndan Özge Özkılıç yer aldı.

Kurultayın açılış konuşmasını TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptı. Koramaz, "Anayasadan ve kuruluş yasamızdan aldığımız bu görev, bizleri halka karşı sorumlu tutar. Bizler de 70`li yıllardan bu yana halka karşı sorumluluklarımızın bilinciyle, mühendis-mimar ve şehir plancılarının çıkarlarının emeğiyle geçinen kesimlerin çıkarlarıyla bir olduğu anlayışıyla mücadele ederiz," dedi.

Koramaz’ın ardından TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu tarafından, "Ülkemizde Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Durumu" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Topçu sunumunda; Mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarının ülkenin ve halkın sorunlarından ayrı olmadığını belirterek, bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal ve sosyal karanlık atmosferde kendisini somutladığını söyledi. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının durumunu kapsamlı bir biçimde ele alan Topçu sözlerini, "Ülkemizin aydınlık geleceğini planlayan ve inşa eden meslektaşlarımızın sorunları çözüldüğünde ülkemizin temel sorunlarının çözümüne daha çok yaklaşacağımızın bilinci ile güncel sorunlara köklü çözüm önerileri üretilebilmesi bugün buradayız. Sizleri sorunlarımızın çözümü için birlikte üretmeye, birlikte karar almaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Yaşasın TMMOB, yaşasın örgütlü mücadelemiz!" diyerek tamamladı.

Divan Başkanı Seyit Ali Korkmaz tarafından Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Kurultayın Çalışma Usul ve Esaslarının okunmasının ardından, verilen önergeler oylandı. Kurultayda toplam 29 önerge sunulurken, 21 önerge oy birliği ile 2 önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Divan Başkanı Seyit Ali Korkmaz’ın kapanış konuşmasıyla kurultay sona erdi. Kurultaya MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şube Teknik Görevlileri de katıldı.