19 EYLÜL TMMOB MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Eylül 2017

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu 19 Eylül TMMOB Mühendis Mimar Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Hamamcıoğlu, mühendislik mesleğinin insanlık tarihin en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "MÜHENDİSLİK, medeniyetlerin çağdaş toplumlar seviyesine gelmesinde en önemli rolü üstlenirken, aynı zamanda da geleceğimizi inşa etmeye devam ediyor.

Bilimsel bilgiye dayanan mesleğimiz, üniversite giriş aşamasında en çok tercih edilen bölümlerin başında gelirken, mühendislerimizin sorunları da her geçen gün biraz daha artmaktadır.

1979 yılında ekonomik ve demokratik talepleri için on binlerce mühendis, mimar, şehir plancısının 49 ilde 443 işyerinde iş bırakmasının yıl dönümü olan 19 Eylül, TMMOB MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜ olarak kutlanıyor.

Ancak mühendis, mimar, şehir plancılarının bazı alanlardaki yetkileri uluslararası sermaye kuruluşlarına devredilmiş, bazı alan ve yetkileri kısıtlanmış, bazıları ortadan kaldırılmış, eğitimde de önemli dönüşümler gerçekleştirilmiştir.

Tüm bunlara rağmen bilinmelidir ki, cumhuriyet, demokrasi, sosyal hukuk devleti, laiklik, adalet, eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik; planlama, sanayileşme, kalkınma, kamusal yarar, kamusal hizmet, kamusal denetim ve güvenceli çalışma mücadelemiz bu bilinçle sürecektir.

Bu düşencelerle tüm meslektaşlarımızın dayanışma gününü kutluyorum." dedi.