Antalya’da öğrencilerin Mucit Fikirleri ödüllendirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Mayıs 2017

MMO Antalya Şubesi’nin, Antalya Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği 'Mucit Fikirler/Geleceğin Makinaları' proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine 206 proje arasından dereceye giren 9 projenin sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katılırken, öğrenciler ödüllerini MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız ve ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut'un elinden aldı.
MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında; insanoğlunun yeryüzündeki var oluşundan itibaren icat edilen her şeyin, hayal etmekle başladığına vurgu yaparak, “Biz de Makina Mühendisleri Odası olarak, hayal kurabilen, kurduğu hayallerini projelendirerek Endüstri 4.0’a adım atacak Türkiye’nin dahilerine bir basamak olmak istedik” dedi.

Türkiye’nin dahilerine destek olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Hamamcıoğlu, “Yarışmaya katılan, emek veren ve 206 projede mentörlük yapan Rehber öğretmenleri ve okul Müdürlerimizi kutluyor, projemize destek veren başta Valimiz ve Milli Eğitim İl Müdürümüze ve sponsorlarımıza saygılarımı sunuyor, geleceğin bilim adamlarını keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Hamamcıoğlu’nun ardından söz alan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Yıldız, “Hayalleri olmayan bir insanın, bir çocuğun yapacağı bir şey kalmıyor. İnsanın bile heyecanı ve hayalleri tükendiğinde ümidi kalmıyor. Bu nedenle minik mucitlerin bu eserlerini takdirle karşılıyor, Mucit Fikirler yarışmasının ilerleyen kategorilerini de gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Konuşamaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri ve ödülleri verildi.

Yarışmada anasınıfı kategorisinde Şehit Jandarma Er Serhat Genç Anaokulu öğrencisi Doğuhan Durmuş 'Hediye Makinesi' projesiyle birinci, aynı okuldan Almina Yıldırım ise 'Çocuk Emniyet Kemeri' projesiyle ikinci, Yıldırım Beyazıd Anaokulu öğrencisi Elif Cansu Ceylan da 'Bahçe Sulama Robotu' projesiyle üçüncü oldu.
1 ve 2'nci sınıflar da Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu öğrencisi Nil Damla Başal 'Dişlerimi 2 Dakikada Fırçalarım' projesiyle birinci, aynı okuldan Berra Süer 'Can Dostu Bileklik' projesiyle ikinci, Varsak Şelale İlkokulu öğrencisi Ali Eren Bardakçı 'Güneş Enerjisi ile Engeller Kalkıyor' çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü.
3 ve 4'üncü sınıf kategorisinde Solak İlkokulu öğrencisi Mehmet Şan 'El Fenerli Eldiven' projesiyle birinci, Antbirlik İlkokulu'ndan Ceylin Sultan Yaşar 'Canbot Caretta' adlı projeyle ikinci, Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu'nda eğitim gören Emre Torun, 'Raflı Pazar Arabası' projesiyle üçüncü oldu.