Makine Mühendisleri’nden ‘baretli’ mezuniyet

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Haziran 2017

MMO Antalya Şube, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için ‘Mesleğe İlk Adım Kutlaması’ düzenledi.

Törende öğrencilere MMO Antalya Şube logolu baret dağıtılırken, törende konuşan Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, mezun olan örencileri tebrik etti ve meslek hayatları boyunca oda-üye birlikteliğine katkı koymalarını istedi. 

 

MMO Antalya Şubesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Hamamcıoğlu, “Odamıza öğrenci üye kaydı yaptıran Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik, beraber olduğumuz süreç içerisinde üniversite işbirliğiyle kongre, kurultay, çalıştay, teknik geziler, sosyal geziler, toplantılar, seminerler düzenledik. Öğrenci üye komisyonumuzdan gelen talepler doğrultusunda eğitimler planladık, staj yerleri oluşturarak öğrencilerimizin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirmelerini sağladık ve öğrencilerimizin mesleğe hazırlanma süreçlerine katkı koymaya çalıştık. Sizlerin de mesleki hayatınız boyunca oda-üye birlikteliğine katkı koyacağınıza inanıyorum” dedi.

 

Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin oranında son yıllarda büyük artış yaşandığına dikkat çeken Hamamcıoğlu, mezun oranlarının yüzde 5-10’lardan yüzde 50’lere varan oranlara çıktığını ve bunun büyük bir başarı olduğunun altını çizdi. Genç mühendislerin okul hayatlarında mühendisliğin temellerini öğrendiğini belirten Başkan Hamamcıoğlu, makine mühendisliği bölümü öğrencilerinin yelpazelerinin çok geniş olduğunu, dolayısıyla da çok farklı noktalara varabileceklerini vurgulayarak, “Siz bu yola daha yeni başladınız ve yolun başındasınız. Ben inanıyorum ki hepiniz ülkemizin gururu olacaksınız. İşinizi yaparken eliniz, aklınız ve vicdanınız kalbinizin üstünde olsun” diye konuştu.

 

İyi bir mühendis olarak yetişmeleri için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hamamcıoğlu, “Karakterli, çalışkan, ülkesini seven insanlar olmanız en büyük temennimizdir. Artık gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır. Teknolojinin sürekli geliştiği bu sektörde bilgilerinizi taze tutun. Teknoloji üreten ve geliştiren toplumlar güçlü toplumlardır. Teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Endüstri 4.0’ı yakalayabilen, daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru sizlersiniz. Bu yüzden ülkemizin sizden beklentisi çok fazla. İş hayatınızda çok önemli başarılara imza atacağınızdan hiç şüphem yok. Yolunuz açık, mezuniyetiniz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.