Şubemizde 5. Kadın Kurultayı hazırlık çalışmaları kapsamında toplantı yapıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Antalya Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Eylül 2017

MMO Antalya Şube'de 5. Kadın Kurultayı hazırlık çalışmaları kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan MMO antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu,

"Ülkemizde kadınlarımız ne yazık ki çok büyük sorunlarla mücadele ediyor. Kadına şiddet ve cinsiyet eşitsizliği gibi maruz kaldığımız bu sorunlarla mücadele noktasında kadın örgütlerine, bizlere büyük görevler düşüyor.

İnsanları kadın-erkek diye sınıflandırmak, kadınların toplumsal yaşamdaki üretkenliğini, saygınlığını ve özgüvenini düşüren en önemli nedenlerin başında geliyor.

Toplumumuzda ağırlıklı olarak var olan ve Cinsiyetçilik olarak adlandırılan bu yaklaşımı kabullenmekte zorlansak da, bilinçaltımıza işlenmiş olan bu gerçeği zaman zaman dışa vuruyoruz.

Pembe rengi kız, mavi rengi ise erkek rengi olarak tanımlamak,

inşaat, makine ve maden mühendisliği gibi bölümlerin erkeklere,

endüstri, kimya, gıda mühendisliği gibi bölümlerin ise kadınlara daha uygun olduğu algısı bilinç altımızda var olan cinsiyetçi yaklaşımlardan sadece birkaçı…

Maalesef daha çocuk yaştan üstümüze yüklenen roller,

kızlarımızın hayatının ilerleyen döneminde ‘evinin kadını, iyi bir anne ve eş olma’ zorunluluklarını tek başına üstlenmesine neden olmaktadır.

Bu roller kadının iş hayatında başarılı olmasının önüne çekilen bir set olarak çekilmektedir.

Çözüm, kadınların iş hayatından geri kalmasının önüne geçilerek, sadece kadınların yapması gerektiğine inanılan görevlerin eş ve aile tarafından paylaşılmasından geçmektedir.

Kadın ve erkek arasındaki fırsat eşitliği her alanda temel çıkış noktamız olmalı.

Eşit fırsat, bizleri, toplumda insan gibi yaşamaya, çalışmaya taşıyacaktır.

Kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet ve cinsiyetçi yaklaşımların ortaya çıkardığı toplumsal sorunların geleceğimizi tehdit eden bir sorun olduğunu unutmamalıyız.

 

Kadınların her alanda eşitçe var olabilme mücadelesi, aynı zamanda ülkelerin de özgürleşme mücadelesidir.

Kadınların toplumsal yaşamda, ekonomik ve siyasi alanda daha şiddetli bir sömürü ve eşitsizliğe tabi kalması, sadece kadınların değil, ülkenin geleceğini düşünen herkesin sorunudur. Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye, kadınların örgütlü mücadelesi ile başarıya ulaşabilecektir." dedi ve sözlerini Atatürk'ün

'Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.' sözü ile noktaladı.