10 Ekim Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Ekim 2017

'Katliam Aydınlatılsın, Sorumlular Hesap Versin'

Ankara'da 10 Ekim 2015'te terör örgütü IŞİD'in iki canlı bombası tarafından gerçekleştirilen korkunç katliamda yaşamını yitirenler için Bursa'da anma etkinliği gerçekleştirildi. Setbaşı'ndan başlayıp Heykel'e kadar süren yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında katliamın aydınlatılarak sorumluların hesap vermesi ve mağdurların adalet talebinin yerine getirilmesi istendi.

Bursa'da DİSK, KESK, TMMOB ve BursaTabip Odası'nın çağrısı ile saat 18.00'da Setbaşı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sendika, akademik oda ve sivil toplum örgütleri Heykel'e doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları olan kitle bir süre sessizce yürüdü ardından alkışlarla katliamı protesto etti. Kitle, Heykel Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Katliamda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşundan sonra ortak basın açıklamasını TMMOB Makina Mühendisleri Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart okudu.

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleşen katliamın Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamı olduğunu belirten İbrahim Mart, "Kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

İki yıl önce, barış ve demokrasiden yana emek ve meslek örgütleri olarak şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için "Savaşa inat, barış hemen şimdi" şiarıyla Sıhhiye Meydanı'nda buluşma çağrısı yapmıştıklarını hatırlatan Mart, mitinge katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin Ankara Garı önünde yürüyüşe hazırlanırken, birbiri ardına patlayan iki ayrı canlı bombanın hedefi olduklarını söyledi.

'Yaşanan herşeyin tanığıyız'

"Yüreğinde insan sevgisi ve barış özlemi dolu olan 102 arkadaşımızın katledilmesinin, 500'e yakın arkadaşımızın yaralanmasının acısı yüreklerimizde halen tazeyken bugün öfkemiz daha da arttı." diyen Mart'ın okuduğu açıklama şöyle:

"Hepimiz o gün o meydandaydık. Her türlü istihbari bilgiye rağmen hiçbir önlem alınmadığı için gerçekleşen patlamaların tanığıyız. Kamu görevlilerine 'kendi güvenliğinizi alın, alandan uzak durun' diyerek patlamalardan haberdar olduklarının tanığıyız. Patlamaların yaşandığı alanda yaralıların acilen hastanelere ulaştırılması için önlem almak yerine alanı fişeklerle gaza boğduklarının tanığıyız. Geç gelen ambulansların, tomalarla alanı yıkayarak delillleri kararttıklarının tanığıyız.

Müfettiş raporlarına ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin lehimizdeki kararına rağmen, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanması talebimizi görmezden gelen mahkeme heyetine öfkemiz devam ediyor.

'Öfkemizi diri tutacağız, unuturmayacağız'

10 Ekim ve ardından gelen süreçte yaşananlar, adalet, barış, demokrasi ve emekten yana bir Türkiye talebinin halen en acil ve yakıcı talep olduğunu ortaya koymuştur. AKP iktidarı OHAL ve KHK'lere dayanarak haksız, hukuksuz, keyfi bir biçimde en temel insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktadır. Bizler, bu vahşete, bu saldırganlığa boyun eğmeyeceğiz, bu karanlığı dayanışmayla aşmak için mücadelemizi yükselteceğiz.

Bombalar, katliamlar ve her türlü saldırılar emeğin haklarını savunmamıza, demokrasinin, barışın tesis edildiği laik bir Türkiye için mücadele etmemize engel olamayacak!

Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz.

Bugün 10 Ekim anma etkinliğinde Ankara'da yaşanan polis şiddetini kınıyoruz.

Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."