3. NDT GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Kasım 2022

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM) tarafından düzenlenen 3. NDT GÜNLERİ gerçekleştirildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM) tarafından düzenlenen 3. NDT Günleri 26 Kasım 2022 Cumartesi günü BAOB Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğin açılış konuşmalarını TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkan Ahmet İhsan Taşkınsel yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener açılışta şöyle konuştu:

“Sayın Konuklar, Sayın Katılımcılar, Sevgili Basın Mensupları,

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve kendi adıma sizleri saygıyla selamlıyorum.

Yirmi dört yıldır düzenlediğimiz ve son olarak on ikincisini 19-20 Kasım 2021’de Ankara’da gerçekleştirdiğimiz Kaynak Teknolojisi Ulusal Kongresi kapsamında düzenlenen NDT Günleri’nin üçüncüsüne, gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan ötürü teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Bu etkinliği düzenleyen Odamızın Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi-KEMM Yürütme Kurulu ile Bursa Şubemizin Yönetim Kurulu ve çalışanlarını ayrıca kutluyorum.

KEMM’i 2019 yılında, Tahribatlı Muayene Laboratuvarını da 2021 yılında açmıştık. Bu vesileyle gerek KEMM, gerek Tahribatlı Muayene Laboratuvarının kuruluş çalışmalarına ve gerekse laboratuvarımızın eksiksiz bir labororatuvar haline gelmesine katkıda bulunan tüm meslektaşlarımıza ve firmalara teşekkür ediyorum.

Kaynak Teknolojisi alanında kurumsal kimliğe kavuşmuş en kapsamlı platform olarak 1997 yılından beri düzenlediğimiz Kaynak Teknolojisi Kongrelerimizde dile getirilen ihtiyaçları karşılama yönünde önemli adımlar atmış oluyoruz.

Son yıllarda üretim teknolojileri ve malzeme alanındaki gelişmelere paralel olarak kaynak yöntemleri, tahribatsız ve tahribatlı muayene yöntemleri ve kalite güvence gereklilikleri daha da önemli hale gelmiştir. Bu yöntemler ve hizmetlerin ehil, uzman kişiler tarafından verilmesine ve bu alanlarda çalışacak personelin eğitimi ve belgelendirilmesine titizlikle devam ediyoruz.

Bu noktada öncelikle, malzeme teknolojisi ve kaynaklı imalatta muayenenin önemli bir toplumsal denetim mekanizması olduğunu belirtmek istiyorum. Bu mekanizma, imalattan işletme sürecine kadar birçok aşamada devreye girmekte ve “emniyetli” ürünlerin üretilmesi ve kullanılması ile nihai ürünlerin/sistemlerin bütün olarak “emniyetli” olmasına katkıda bulunmaktadır.

Malzeme teknolojisi ve kaynaklı imalatta muayenenin yaygınlaşması, iyi kalitede, ulaşılabilir ve vazgeçilmez olması için işbirliklerine devam edeceğimizi belirtmek isterim. Odamız bu konudaki olanaklarını ve birikimini kaynak teknolojisi alanında hizmet sunan tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya hazırdır. İlgili tüm kurum ve kuruluşların bu çabalara destek vermesi ve işbirliğine açık olmaları gerektiğine inanıyoruz.

Şimdi sözü değerli uzmanlarımıza bırakacağım. Konuşmamı tamamlarken etkinliğimizi destekleyen ve katılan üniversite, kurum, kuruluş, firma, konuşmacı ve katılımcılara, etkinliğimizin gerçekleşmesini sağlayan Bursa Şube Yönetim Kurulu, KEMM yürütme kurulu ile başta KEMM olmak üzere Bursa Şube çalışanlarına teşekkür ediyor, NDT Günleri’nin verimli geçmesini diliyor, saygılar sunuyorum.”

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkan Ahmet İhsan Taşkınsel ise açılışta şöyle konuştu:

“Sayın Oda Yönetim Kurulu Başkanım, Oda Yönetim Kurulu Sekretrim, Odamızın ve Şubelerimizin değerli yöneticileri, değerli akademisyenler, sayın kurum temsilcileri, bugünkü etkinliğimizde oturum yöneticisi olarak görev üstlenen oturum başkanlarımız, oturumlarda bilgilerini bizimle paylaşacak değerli panelistler, sergimizde yer alan değerli firmalarımız / destek veren kurumlar siz değerli katılımcılar, basınımızın değerli temsilcileri “3. NDT GÜNLERİ” etkinliğimize hoş geldiniz. Sizleri Şube Yönetim Kurulumuz adına saygı, sevgi ve dostlukla selamlıyorum. Etkinliğimize hoş geldiniz.

Bildiğiniz gibi, Mayıs 2019 yılında Oda Yönetim Kurulu’muzun kararıyla “Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi” Bursa’da kuruldu. Aslında 2010 yılında Uygulamalı Eğitim Merkezi olarak başladığımız yolculuk, “Kaynak Mühendisi Vasıflandırma” nihayi hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. En son geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Tahribatlı Muayene Labratuvarı’mızla bir adım daha atarak, sanayimizin hizmetine sunduk. Amacımızın bir ayağı daha tamamlandı.

“Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi”nin kuruluş amaçlarından biri de “Kaynak ve Malzeme Teknolojisi” uzmanlık alanlarında gerek Mühendis, gerekse Ara Teknik Elemanlara, Makina Mühendisleri Odası tarafından verilen eğitim, sınav, belgelendirme işlemleriyle yapılan, test ve muayenelerin; merkezi olarak yürütülmesi, Makina Mühendisleri Odası adına tüm ülkede yaygınlaştırılmasının yanında bilimsel çalışmaların, çalıştay, sempozyum, kongrelerin gerçekleştirilmesidir.

Bugünkü etkinliğimiz, daha güçlü bir sektörel birliktelik yaratmanın yanı sıra Tahribatsız Muayene alanında önemli konuların tartışılacağı bir buluşma olacaktır.

Buluşmamızın başarılı geçmesi dileğiyle, etkinliğimizin düzenlenmesinde emek veren, katkı koyan herkese ve bugün bizimle olan siz değerli katılımcılara, destekleyen kurum – kuruluş ve firmalarımıza çok teşekkür ediyor, herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından, “Tahribatsız Muayene Alanında Sorunlar ve Çözüm Önerileri”nin konuşulduğu, Neslihan Mahmutyazıcıoğlu’nun (NONNDT) oturum başkanı olduğu, Seçkin Dabi (TÜPRAŞ), Serdar Akyüz (QUALİTAS), Serkan Kılıçarslan (CRD ENDÜSTRİYEL), Oğulcan Kabakçı (AKADEMİ NDT) konuşmacı oldukları birinci oturum gerçekleştirildi.

“Tahribatsız Muayenede Sektörel Uygulamalar ve Teknolojik Gelişmeler” konusunun konuşulduğu, oturum başkanlığını Prof. Dr. Fatih Karpat’ın (Uludağ Üniversitesi) yaptığı ikinci oturumun konuşmacıları, Buket Topel (TEI), Serken Çökmez(TÜRASAŞ), Özlem TULUNOĞLU (ROKETSAN), Tahribatsız Muayenede Sektörel Uygulamalar ve Teknolojik Gelişmeler hakkında bilgi verildi.

“Tahribatsız Muayenede Personel Eğitiminin Önemi”nin konuşulduğu üçüncü oturumun başkanlığını İhsan Karaman (FNSS) yaptı. Konuşmacılar, Prof. Dr. Hakan Gür (ODTÜ KTTMM), Yusuf Ahmet Şener (TSE), Dr. Ersan Gönül (MMO KEMM), Tahribatsız Muayenede Personel Eğitiminin Önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

‘’Tahribatsız Muayene’’ kapanış konuşmalarını Melih Şahin (NUROL MAKİNA) ve Özgür Akçam yaptı. Şahin ve Akçam, 3. NDT Günleri etkinliğinin değerlendirmesini yaptılar.