Arkadaşları Osman Demir’i Unutmadı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Eylül 2018

Arkadaşları Geçen Yıl Hayatını Kaybeden Kimya Mühendisi Osman Demir’i Unutmadı

Dostluğuyla, İnsanlığıyla, Mühendisliğiyle, Fikirleriyle, Mücadelesiyle, Kahkahasıyla Hep Bizimle Beraber Yaşayacak

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Kurucu Başkanlığını ve TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevlerde bulunan Kimya Mühendisi Osman Demir ölümünün birinci yıl dönümünde arkadaşları ve meslektaşları tarafından Bursa’daki mezarı başında anıldı.

Demir’in, mezarın başında yapılan anmada konuşan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, “Bizler, mücadele insanı, arkadaşımız, abimiz, yoldaşimiz Osman Demir’i ölümünün birinci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Düşünceli, Osman Demir’in, Bursa demokrasi mücadelesinde ve TMMOB örgütlülüğü içinde önemli katkılar sağladığını belirterek, meslek odası çalışmalarında örnek bir kişi olduğunu söyledi.

Demir’in sadece Bursa’da değil, ülke genelinde ve TMMOB örgütlülüğü içerisinde çalışkanlığı, doğru, dürüst ve mücadeleci kişiliğiyle tanındığını ifade eden Düşünceli, mücadele arkadaşlarını unutmayacaklarını da ifade etti.

Demir’in arkadaşı, meslektaşı ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi geçmiş dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Mest Şahin de Demir için şu ifadeleri kulladı.

Kendisini bildiğimizden beri iyi insan olma mücadelesi vererek büyüdü, olgunlaştı. İyi, güzel ve toplumcu insan olarak yaşamını tamamladı. İş yaşamına Kimya Mühendisi olarak atıldı, mesleğini benimseyerek ve severek yaptı. Donanımlı, yetkin bir meslek insanı oldu. İyiliğin ve güzelliğin hakim olacağı bir ülkeyi ve dünyayı düşledi, mücadelesi bu istikamette oldu. Özellikle TMMOB ve KMO örgütlülüğü içerisinde yerini almış, meslek temelli politikalara kafa yormuş ve meslek politikaları gütmeden, mesleğin ve meslektaşların çıkarlarının savunulamayacağının altını çizmiştir.”

Demir’in, KMO Bursa Şubesi’nin büyümesi, etkin olması ve saygınlık kazanması mücadeleleri için çok enerji sarfettiğini belirten Şahin, “Onu yitireli bir yılı geçti. Dostluğuyla, insanlığıyla, mühendisliğiyle, fikirleriyle, mücadelesiyle, kahkahasıyla hep bizimle beraber yaşayacak, her zaman bizimlesin” dedi.