BANDIRMA İLÇE TEMSİLCİLİĞİMİZE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Aralık 2008

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, LPG sızdırmazlık denetim ve ölçümlerini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2004 tarih 25620 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan, "Araçların İmal Tadil Ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, yetkili kurum olarak yapmaktadır. Bu anlamda Odamız ülke düzeyinde;

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, LPG sızdırmazlık denetim ve ölçümlerini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2004 tarih 25620 sayılı Resmi Gazete‘de yayınlanan, "Araçların İmal Tadil Ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, yetkili kurum olarak yapmaktadır.  Bu anlamda Odamız ülke düzeyinde;

  • TS 12305 Karayolları Taşıtları LPG Sistemi Yerleştirme Kuralları,
  • ECER 67-01,

başlıklarındaki ilgili Türk ve Avrupa standartları ile; araçların LPG dönüşümlerinde, imalat ve montajlarının kurallara uygun olarak yapılmasının denetimlerinin yanı sıra; LPG dönüşümü yapan mühendislere ve firmalara yetki verme, gerektiğinde yetkiyi iptal etme vb. konularda da yasal olarak yetkilidir.

Odamızın amacı, trafikte seyreden LPG‘ye dönüştürülmüş araçların imalat ve montajının, belirli bir kalite ve güvenlik düzeyinde yapılması; yurttaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.

Bu kapsamda yaptığımız hizmet, bir kamu hizmetidir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası bu denetimi, Türkiye düzeyinde titizlikle sürdürmektedir.

Yaptığımız denetimlerde kurallara ve standartlara uymayan araçların onayı, kesinlikle yapılmamaktadır.

28 Kasım 2008 tarihinde, LPG dönüşümü uygunluğunun denetimi için Bandırma İlçe Temsilciliğimize getirilen -bilgileri mevcut- aracın, dönüşümle ilgili kurallara uymadığı tespit edilmiş, araca onay verilmemiştir. Ayrıca bu dönüşümü yapan firmanın da, yetkili olmadığı belirlenmiştir. Yetkisi olmayan firma sahibi 2 Aralık 2008 tarihinde, saat 13:30 civarında, Temsilciliğimize gelerek Teknik Görevlimize fiili saldırıda bulunmuştur. Kurumumuzun demirbaşı olan ölçüm cihazlarına da zarar vermiştir. Olayın akabinde, Bandırma İlçe Temsilciliğimizce yasal girişimler yapılarak, durum yargıya iletilmiştir.

Bu kapsamda yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, denetimlerin aynı titizlikle sürdürüleceğini vurguluyoruz. 06.12.2008

Saygılarımızla
TMMOB
Makina Mühendisleri Odası
Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu