“Cumhuriyet Kazanımları” Yağlı Boya Resim Sergisi İzlenime Açıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Ekim 2019

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutluyoruz!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Olarak Her Düzeyde Eşitlikçi, Özgürlükçü, Demokratik, Laik, Bilimin, Aydınlanmanın, Planlama-Sanayileşme-Kalkınma-İstihdam Bütünlüğünün, Kamu-Toplum Yararının, Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış Politikasının Esas Alındığı Bir Türkiye Özlemiyle Bütün Üyelerimizin ve Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutluyoruz

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu’nın "Cumhuriyet Kazanımları" Yağlı Boya Resim Sergisi, BAOB Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen bir törenle izlenime açıldı.

Serginin açılış konuşmasını MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli yaptı. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemine ilişkin olarak ve “Daha Fazla Sanat” anlayışı ile Şubemiz Nilüfer Ana Sanat Grubumuz tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Kazanımları” temalı yağlı boya resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanan Düşünceli, konuşmasına şöyle devam etti:

“96 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetle birlikte ülkemizde hilafet ve saltanat yerine ulusun egemenliği, laiklik ve çağdaş toplumsal yaşam, eğitim-öğretim birliği, kamu işletmeciliği ve kamu-toplum yararını esas alan bir kalkınma yaklaşımı benimsenmiş ve bu tarihsel kazanımlar ülkemizi belirli bir gelişme sürecine de sokmuştu. Ancak kuruluşunun 96. yılında ülkemiz cumhuriyet, demokrasi, laiklik değerlerinden hayli uzaklaşmıştır. Cumhuriyet ulus-halk egemenliğinden ümmet, zümre, yandaş, kişi egemenliğine doğru bir içerik ve anlam kaymasına maruz kalmıştır. Parlamenter rejim, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, kamu yararı ile demokratik hak ve özgürlükler ayaklar altına alınmış, geleneksel “yurtta sulh, cihanda sulh” politikası terk edilmiştir. Ülkemiz emek sömürüsünün, işçi, kadın, çocuk cinayetlerinin mekânı olmuştur. Cumhuriyetin ilanının 96. yılını böylesi bir ortamda kutluyoruz.

Öyle ki, günümüzde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının nasıl yapılacağı ve ne zaman başlayacağı kanunla belli iken, Ankara’da Valilik kanalıyla yerine 15 Temmuz kutlama programı düzenlenmekte, Cumhuriyet kutlamaları engellenmek istenmektedir. İstanbul’da ise Türk Bayraklarından, Atatürk resimlerinin çıkarılması Cumhurbaşkanlığı vesilesiyle Valiliklere gönderildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak her düzeyde eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik, bilimin, aydınlanmanın, planlama-sanayileşme-kalkınma-istihdam bütünlüğünün, kamu-toplum yararının, ülkede, bölgede, dünyada barış politikasının esas alındığı bir Türkiye özlemiyle bütün üyelerimizin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemine ilişkin olarak ve “Daha Fazla Sanat” anlayışı ile Şubemiz Nilüfer Ana Sanat Grubumuz tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Kazanımları” temalı yağlı boya resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Nilüfer Ana Sanat Grubumuzun, tamamı kadınlardan oluşması, düzenli olarak 8 Mart’ta “Emekçi Kadın”, 1 Mayıs’ta “Emek”, 1 Eylül’de “Barış”, 29 Ekim’de “Cumhuriyet” temalı yağlı boya resim sergileri ile çok önemli bir geleneği de sürdürmektedirler.”

Düşünceli, “Cumhuriyet Kazanımları” Yağlı Boya Resim Sergisi’nde resimleri sergilenen Sevtap Sivri, Neşe Demiröz, Gülhan Arslan, Belma Yalçın, Fulya Bilgiç, Elif Can, Canan Koç, Zerrin Taysever, Esma Gümüş’e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sanatçılara teşekkür belgeleri sunuldu. Açılışın sonunda tüm katılımcı ve davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirildi. Sergi 04 Kasım’a kadar BAOB Fuaye Alanı’nda gösterime açık olacak.