Genç Mühendislerin Diploma Sevinci

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Temmuz 2019

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

Törene, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangül, BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, akademisyenler, TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, MMO Bursa Şube Sekreter Üye Ferudun Tetik, öğrenciler ve aileleri katıldı.

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli yaptığı konuşmada, “Sevgili Meslektaşlarım, gençler bugün sizlerin, anne ve babalarınızın, ülkemizin çabaları sonuç verdi. Pek çok fedakarlığın sonucunda bugün birer mühendis olarak hayata yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum, mesleğe hoş geldiniz diyorum. Sizleri birer mühendis olarak hazırlayan değerli öğretim üyelerini de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Bugünden sonra hayatınıza mühendis olarak devam edecek ve bu ünvanı ölünceye kadar taşıyacaksınız. Mesleğinizi, ülke ve toplum yararına kullanacağınızdan şüphemiz yok. Mühendislik eğitiminin aldığımız formasyon gereği; sorgulamaktan vazgeçmeyin, araştırmacı olun, kendinizi geliştirirken sosyal faaliyetlerden uzak durmayın. Mesleğimizi ve kendinizi geliştirirken, Makina Mühendisleri Odası ülkemizin her yerinde (81 ilinde) sizin yanınızda olacaktır. Sizleri Odamıza bekliyoruz. Yeni aileniz orası olacaktır. Biz 110 bin meslektaşımızla çok büyük bir aileyiz.” diyen Düşünceli konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizlere daha iyi şartlarda mesleğe hoş geldiniz demek isterdim. İçinizi karartmak istemem ama; ülkemizde %15’e varan işsizlik, %30’a varan genç işsizliği var. Bunların içinde Meslektaşlarımız da var.

Ülkemizde maalesef krizin iyice kendini hissettirdiği, sanayinin daraldığı bir ortamda mezun oluyorsunuz. Bugünleri elbette aşacağız. Donanımlı, genç, dünyadaki gelişmeleri takip eden, sorgulayıcı, araştırmacı, mühendislerimizle ve elbette ki birlik ve beraberlik içinde dayanışarak aşacağız.

Bu zorlu günlerde yanınızda Odamızı bulacaksınız. 110 bin meslektaşımız var, yayınlarımız var, eğitimlerimiz var, seminerlerimiz, panellerimiz, Ulusal ve Uluslararası Kongre ve Sempozyumlarımız var. Ciddi anlamda bilgi üretimi ve paylaşımı ortamı var.”

Genç meslektaşlarını Makina Mühendisleri Odası’na üye olmaya çağıran Düşünceli, gemç meslektaşlarına mühendislik yaşamlarında başarılar diledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise konuşmasında, fakültenin aklın ve bilimin önderliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Velilere seslenen Dekan Etemoğlu, “Değerli velileri, çocuğu üniversitede okuyan bir baba olarak söylüyorum ki; ne mutlu sizlere. Sizler çok büyük bir alkışı hak ediyorsunuz. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz evlatlarınızın başarısı ile iftihar edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından derece yapan öğrencilere ve ailelerine plaketleri ve belgeleri takdim edildi. Törenin sonunda belgelerini alan öğrenciler hep birlikte kep fırlatma sevinci yaşadı.