Grevdeki İşçilere MMO Bursa Şubesi’nden Destek

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ağustos 2017

Grevdeki İşçilere MMO Bursa Şubesi’nden Destek. İbrahim Mart: Nerde Emek Mücadelesi Varsa Biz Oradayız. İşçilerin Haklı Mücadelesinde Yanlarındayız

Bursa’nın Gürsu İlçesi’nde bulunan Aroma Meyve Suyu fabrikalarda çalışan Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçiler, yeni dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 17 Ağustos’ta greve başladı. Grev devam ederken TMMOB MMO Bursa Şubesi de greve destek vermek amacıyla fabrika önündeki işçileri ziyaret etti.

Ziyarete MMO Bursa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart ve MMO Bursa Şubesi Saymanı Feridun Tetik katıldılar. Toplu sözleşme süreciyle ilgili bilgi alan Mart, dayanışma duygularını dile getirdi.

Tekgıda-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, sürecin 1 Ocak 2017 tarihinde başladığını, bu süreçte 4 ayrı görüşmeyle işverenle uzlaşmaya çalıştıklarını söyledi. İşverenin yüzde sıfır zam teklifini değiştirmediğini belirten Ertürk şöyle dedi:

"Bizim sunmuş olduğumuz bir taslak var. Taslak içerisinde kendilerinden istediğimiz seyyanen kişi başına 600 lira, ayrıca her kıdem yılı için 20 lira gibi rakamlardır. Buradaki arkadaşlar afaki bir ücretle çalışmıyorlar, ortalama ücret aylık bin 600 lira civarında. Biz buna rağmen ilk toplantıda bize işverenin sunmuş olduğu teklif sıfırdır. Biz bu beyanlardan sonra bu görüşmelerin bu şekilde sürdürülemeyeceğini söyleyerek masadan kalktık. Devletin atamış olduğu arabulucu ile tekrar işverenlerle bir araya geldik ve işveren zam vermemek konusunda kararlılığını sürdürdü. Süreç bu şekilde grev aşamasına kadar geldi. Grevde 7 güne ulaşmamıza rağmen işverenden hala bir haber yok. Bir kez daha çağrı yapıyoruz, işveren bizi ne zaman davet ederse kendileri ile görüşmeye hazırız."

Ertürk her iki fabrikada da şu an üretimin tamamen durduğunu, bütün işçilerin greve katılımının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Fabrika önünde işçilerle bir araya gelen, mücadelelerinde işçilere destek veren ve birlikte mücadele etmenin önemini belirten MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, ‘’Nerede emek mücadelesi varsa biz oradayız’’ diyerek, işçilerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti. Mart, ‘’Dileğimiz işçileri memnun edecek toplu sözleşmenin bir an önce imzalanmasıdır, işçilerin mağdur olmamasıdır’’ dedi. Mart, “Ülkemizde yaşanan her sıkıntıyı beraber göğüslüyoruz.  Buraya her türlü dayanışmamızı sunmak için geldik, sonuna kadar da sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kamu emekçileri köle değildir!
Sefalete sürüklenemez!...

TMMOB MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, 5 milyon kamu emekçisinin toplu sözleşme sürecine yönelik de şu açıklamayı yaptı:

“5 milyon kamu emekçisine dayatılan kölelik sözleşmesini protesto eden kamu emekçilerinin yanındayız.

Kölelik sözleşmesi işveren yani hükümet ile sözde sendika yani yandaş sendika arasında imzalanmış, kamu emekçileri yine satılmıştır.

İşveren olarak bugünkü siyasi iktidar, muhattap olarak sadece kendi yarattığı yandaş sendikasını kabul etmekte, yandaş sendika ile birlikte ele ele tüm kamu emekçilerini sefalete sürüklemektedir.

Demokrasi ve Adaletin olmadığı yerde bunlar belki normal karşılanabilir ama yapılan sözleşme "bu kadar da olmaz" dedirten cinsten.

Ancak bu böyle gitmeyecek, gün gelecek emekçiler son sözü söyleyecek ve hakkını alacaktır.”
 ​