Gülmen ve Özakça’nın Tutukluluk Halleri Derhal Sonlandırılmalı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ağustos 2017

AİHM, Kuruluş Değerlerine ve Amacına Gölge Düşüren Bir Karar Almıştır. AHİM, Olumsuz Bir Durumun Yaşanması Halinde Suç Ortağı Olacaktır

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna ilişkin, ihraçlar ve açığa alınmalarla ilgili DİSK-KESK-TMMOB-TTB Bursa Bileşenleri ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

KESK Bursa toplantı salonunda düzenlenen açıklamayı kurumlar adına KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ESM Şube Başkanı Uğur Üçöz yaptı.

Ölüm sınırında olan, Eğitim Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevi direnişlerinde kritik eşik aşılmış olup yaşamları büyük bir risk altına girdiğini belirten Üçöz, Nuriye ve Semih’i kaybetme ile yüz yüze olduklarını söyledi.

“Bizler yaşamaları ve diğer ihraç edilen tüm kamu emekçileri gibi her iki üyemizin de işlerine geri dönmeleri için mücadele ederken iktidar ve iktidara bir şekilde destek olan kesimler ölüm üzerine politika yapıyorlar. Bu anlamda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında “Hayati tehlike doğuracak ciddi ve onarılamaz hasar riski oluşmadığı” kararı ne hukuki, ne de insanidir” ifadelerini kullanan Üçöz, “AİHM’in, ihraçlara ilişkin yapılan başvuruları bir iç mekanizma olarak tanımladığı OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu işaret ederek reddetmesi ne kadar siyasi bir karar ise bu karar da o kadar siyasidir” dedi.

AİHM’in, kuruluş değerlerine ve amacına gölge düşüren bir karar aldığını, AHİM’in olumsuz bir durumun yaşanması halinde suç ortağı olacağını belirten Üçöz, açıklamaya şöyle devam etti:

“Bu süreçte hazırlanan 10 sağlık raporunun sekizinde hayati tehlikeye dikkati çekilmesine rağmen AİHM’in sadece Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi ve Numune Hastanesi raporlarını esas alması manidardır! AİHM kararını gözden geçirmeli, bir süredir siyasi iktidarı rahatlatmaya yönelik tarafgir kararlarından ve tutumundan vazgeçmelidir.

Hükümet, sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmesizin, derhal harekete geçmelidir. İşe iade talebiyle açlık grevine başlayan ve sağlık durumları kötüleşen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutukluluk halleri derhal sonlandırılmalı, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkmadan, bir an önce görevlerine iade edilmeleri sağlanmalıdır.

Giderek içine sürüklendiğimiz bu karanlık girdaptan kurtulmak için OHAL ve KHK rejimine derhal son verilmelidir. KHK’lar iptal edilmeli, ihraç edilenler ve açığa alınanlar bütün haklarıyla birlikte işlerine iade edilmelidir.

Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren, “yaşamı ve yaşatmayı” değil kendi siyasal amaçlarını öncelleyen AKP iktidarı ve aynı doğrultuda hareket edenler sorumlu olacaktır.

Bizler; ihraç edilen kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceğiz.”