Hiçbir Maden, Doğadan ve İnsan Hayatından Daha Değerli Değildir!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ağustos 2019

Çanakkale’de Doğaya ve Su Havzalarına Sahip Çıkmak İçin Sürdürülen “Su Ve Vicdan Nöbeti”ni Selamlıyoruz

Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından doğa katliamının yapıldığı Çanakkale'de çevre gönüllüleri ve yöre halkı tarafından sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti"ne ilişkin TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı TMMOB Bursa İKK Sekreteri Ferudun Tetik yaptı. “Çanakkale’de doğaya ve su havzalarına sahip çıkmak için sürdürülen “Su ve Vicdan Nöbeti”ni selamlıyoruz” diyen Tetik açıklamaya şöyle devam etti:

“Kaz dağlarının da içerisinde yer aldığı ekosistemin parçası olan Kirazlı Balaban Tepesinde bulunan altın madeni tüm bölge için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından işletilen maden havzası için ÇED raporunda öngörülenden çok daha fazla ağaç kesilmiş ve geniş bir orman arazisi ortadan kaldırılmıştır.

Madenden çıkartılan altının ayrıştırılmasında kullanılacak siyanür bölgenin doğası, canlı varlığı ve su kaynakları açısından risk durumundadır. Madenin bulunduğu tepe, Çanakkale’nin tek su kaynağı durumundaki Atikhisar Barajı havzasında yer almaktadır. Bu baraja herhangi biçimde siyanür bulaşması, insan sağlığı açısından öngörülemez sonuçlar doğurabilir.

Önceki yıllarda, yoğun yağmurlar nedeniyle farklı madenlere ait siyanür havuzlarında yaşanan çökme ve taşkınların yarattığı çevre felaketleri hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Hiçbir maden, doğadan ve insan hayatından daha değerli değildir.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu olarak, yöre halkı ve çevre örgütlerinin birlikte yürüttüğü “Su ve Vicdan Nöbeti”nin yanındayız. Doğamızın katledilmesine, madenlerimizin yağmalanmasına, doğal hayatın ve insan yaşamının hiçe sayılmasına asla izin vermeyeceğiz.”