Katliamın 3. Yıldönümünde Arkadaşlarımızı Anıyor, Onların Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Mücadeleye Devam Ediyoruz!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ekim 2018

10 Ekim katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur

Ankara’da gerçekleşen 10 Ekim katliamının 3. yılında Bursa’daki emek ve demokrasi güçleri katliamda yitirilenleri anmak için yürüyüş düzenledi.

Kent Müzesi önünde açıklamada bulunan TMMOB Bursa İKK Sekreteri Ferudun Tetik, “Bundan tam 3 yıl önce, 10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara Garı önünde ülke tarihimizin en büyük katliamı yaşandı. DİSK, KESK; TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla, EMEK-BARIŞ ve DEMOKRASİ için bir araya gelen on binlerce güzel insan, IŞİD üyesi canlı bombaların hedefi oldu. Katliamda kaybettiğimiz 103 arkadaşımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

10 Ekim katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur

10 Ekim 2015 tarihinde düzenlemek istedikleri mitingin, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ülkemizin içine sürüklendiği şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses ortaya çıkarmak amacıyla düzenlendiğini dile getiren Tetik, “Katliamı gerçekleştirenlerin hedefi ise, sadece alanda toplananlar değil, insanlığın ortak değerleri olan Emek, Barış ve Demokrasi fikirleriydi. Bu anlamıyla 10 Ekim katliamı, aynı zamanda, insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biridir.” dedi.

Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti, siyasi iktidarın olayın üzerini örtmeye yönelik tutumu, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargıdan kaçırılması ve 3 yıl boyunca her anmamıza yapılan şiddetli saldırılar öfkemizi daha da büyütmüştür.” ifadelerini kullanan Feridun Tetik,
“Emek, Barış ve Demokrasi fikri, 10 Ekim’de bizlerden koparılan arkadaşlarımızın en büyük düşüydü. Bizler bu düşün peşinde koşmaya, arkadaşlarımızın düşünü gerçek kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.