Makina Mühendisliği Öğrencilerinden Sanayi Projeleri

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2018

Makina Mühendisliği Öğrencilerinin Proje Heyecanı

Öğrencilerin Proje Heyecanı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü arasındaki protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Öğrenci Bitirme Proje Yarışması sonuçlandı.

Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin üniversite-sanayici işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırladıkları projelerin sunumlarını titizlikle dinleyen Makina Mühendisleri Mehmet Bursa, Mürsel Öztürk, Sedat Ülkü ve Ercan Mastar’dan oluşan MMO Bursa Şubesi yarışma jürisi, yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren projeleri belirledi.

Ödül töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Recep Yamankaradeniz bütün çalışmalarına destek veren Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne teşekkür etti. Öğrencilere ve onlara en önemli desteği sunan öğretim üyelerine de ayrıca teşekkür eden Yamankaradeniz, öğrencilerin hazırladıkları bitirme projelerinin iş hayatına atılırken çok önemli olduğunu ifade etti. Yarışmaya giren bütün projelerin çok değerli olduğunu belirten Yamankaradeniz, mezun olan öğrencilerine hayatlarında başarılar diledi.

MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli de konuşmasında yarışmaya katılan tüm Makina Mühendisi adaylarını kutladı. Düşünceli, proje yarışmasını önemsediklerini, değer verdiklerini ve bu projelerin sanayiye dönük, sanayi ile işbirliği içinde olmasının önemini belirtti. Uygulamaya yönelik bütün projeler dereceye girsin veya girmesin bizim için hepsi kazanmıştır diyen Düşünceli, çalışmalarından dolayı öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Öğrencilere, hayatta çeşitli zorluklarla karşılaşabileceklerini söyleyen Düşünceli, mühendisliğin problem çözme işi olduğunu ifade ederek, genç meslektaşlarına Makina Mühendisleri Odası olarak büyük bir ailenin onları beklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri verildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

DERECEYE GİREN PROJELER

“Bitirme Projesi Yarışmaları”nda ödül alan proje ve projeleri hazırlayan öğrenciler ve projenin danışmanları şöyle:

1-    İnsan taşıyabilen Multikopter Tasarımı  –  Awad Abdella Sano, Shadı Safa – Prof. Dr. Cemal Çakır

2-    Düşük maliyetli ve kolay üretilebilir taşıt tasarımı – Onur Cengiz, Batuhan Türe  –Dr. Öğr. Üyesi Murat Reis

3-    Bir ısıl akışkan sistemdeki hidrodinamik ve temel kayıpların ve bu kayıplara bağlı verim düşüşünün deneysel incelenmesi -  Rasim Gür, Enez Can Aktürk – Prof. Dr. A. Alper Özalp