MMO Bursa Şube "Mühendislik Yaşam Öyküleri” Paylaşım Programı Devam Ediyor

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Mart 2019

MMO Bursa Şubesi’nde "Mühendislik Yaşam Öyküleri"

BeyerliVerilen Görevin ve İnandığınız Şeylerin Peşinden Koşun, Çok Çalışın, Dürüst Olun

KorkmazFarkındalık Yaratacak, Üretken İnsanlara ve Mühendislere İhtiyacımız Var

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programı devam ediyor.

MMO Bursa Şube Sekreter Üyesi Ferudun Tetik’in oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri’nin mart ayı programının konuşmacıları, Makina Mühendisleri, 20. ve 21. Dönem Bursa Milletvekilleri Ali Rahmi Beyreli ve Hayati Korkmaz genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Rahmi Beyreli ve Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Hayati Korkmaz çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı.

Neden ve nasıl mühendis olduklarını, meslek hayatları boyunca neler yaptıklarını, hangi sektörlerde çalıştıklarını, hangi kademelerde bulunduklarını gençlerle paylaşan Beyreli ve Korkmaz unutamadıkları mühendislik çalışmalarına yönelik anılarını katılımcılarla paylaştılar.

24 Aralık 1995 milletvekili seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) Bursa milletvekili seçilen Beyreli ve Korkmaz, 18 Nisan 1999Genel Seçimi’nde DSP listesinden bir kez daha aday gösterildiler ve ikinci kez Bursa milletvekili seçildiler.

İlkokul yıllarından itibaren makina mühendisi olmak istediğini belirten Beyreli, meslek seçiminden hiç pişman olmadığını ifade ederek makina mühendisliğinin en temel meslek dallarından biri olduğunu söyledi.

TOFAŞ otomobil fabrikasında teknik hizmetler servisinde ve ardından toplam kalite koordinatörü olarak görev yapan Beyreli, The Machine That Changed The World ve Toyota Production System adlı sanayi ve özellikle otomotivle ilgili iki önemli yayını Türkçeye çevirdi. 1992 yılında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Beyreli, çeşitli bilimsel toplantıların hazırlanmasında görev üstlendiğini belirterek, Oda – Sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptığını ifade etti.

Genç meslektaşlarına görev bilincinin, sorumluluk duygusunun ve yabacı dil bilmenin önemini anlatan Beyreli, “Verilen görevin ve inandığınız şeylerin peşinden koşun, çok çalışın, ailenizi ilmal etmeyin, dürüst olun ve parayı hiçbir zaman birinci sıraya koymayın” dedi.

12,5 yıl TOFAŞ otomobil fabrikasında üretim mühendisliği şefi olarak görev yapan Hayati Korkmaz, 7 yıl fiilen Bulgaristan Fahri Konsolosluğu görevini yaptığını katılımcılara anlattı. “Biz iyi mühendistik ve ülkeye borcumuz var dedik” diyen Korkmaz, Türkiye’de teknoloji enstitülerinin kurulması, AR-GE, inovasyon, ÜR-GE çalışmalarının yapılması için çalışmalar yaptığını ifade etti.

Genç meslektaşlarına, donanımlı mühendis olabilmeleri için hangi konularda uzmanlaşmak istiyorlarsa o konular üzerinde çok çalışmaları, araştırma yapmaları gerektiğini söyleyen Korkmaz, bilgiye ulaşmanın artık daha kolay olduğunu, “Diplomadan sonraki süreç sizlerin ellerinizde, farkındalık yaratacak, üretken insanlara ve mühendislere ihtiyacımız var” dedi.

Program sonunda MMO Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu adına MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, Ali Rahmi Beyreli, Hayati Korkmaz ve Ferudun Tetik’e katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini sunarak, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.