MMO Bursa Şubesi Kazdağları’nda Fazıl Say Konserine Katıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ağustos 2019

MMO Bursa Şubesi Kazdağları’nda "Su ve Vicdan Nöbeti"ne Katıldı

Doğanın Talan Edilmesine, Madenlerimizin Gasp Edilmesine Hayır!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Kaz Dağları'nda altın madeni için onbinlerce ağacın katledildiği Çanakkale'nin Kirazlı Balaban Çeşmesi bölgesinde "Su ve Vicdan Nöbeti"ne dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fazıl Say’ın piyano konseri ile destek verdiği konsere katıldı.

50 bine yakın insanın izlediği konseri ile doğanın korunması eyleminde icra ettiği eserler ile katkı veren ünlü sanatçı Fazıl Say, "Amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor" dedi.

“Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, yöre halkı ve çevre örgütlerinin birlikte yürüttüğü “Su ve Vicdan Nöbeti”nin yanındayız. Doğamızın katledilmesine, madenlerimizin yağmalanmasına, doğal hayatın ve insan yaşamının hiçe sayılmasına asla izin vermeyeceğiz” diyen, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, bugün Kaz Dağlarında yürütülmekte olan altın madenciliğinin hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır. Madenlerden elde edilen gelirin tümüyle şirketlere aktarıldığı, risk ve zararın ise doğaya ve halka bırakıldığı bir işletme anlayışının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Bu çarpık anlayış nedeniyle, altın şirketleri daha zengin olsun diye ormanlar kesilmekte, tarım arazilerinin yok edilmekte, doğal hayata zarar verilmekte, insan sağlığı tehdit edilmektedir. Bu madencilik anlayışı, bir üretim faaliyeti değil, bir sömürü faaliyetidir. Madenleri olduğu gibi, doğayı ve halkı da sömürmektedir. MMO, doğayı katledenlerin değil, doğayla uyum içinde yaşayanların yanındadır. Yaşasın doğayla, tarihle, doğal yaşamla barışık Türkiye mücadelemiz!