MMO Bursa Şubesi, Meslektaş Adaylarıyla Bir Araya Geldi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Kasım 2017

MMO Bursa Şubesi Öğrenci Üye Tanışma Toplantısı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği öğrencileriyle tanışma etkinliği gerçekleştirdi.

MMO Bursa Şubesi’nde yapılan etkinliğe MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, MMO Bursa Şube Saymanı Feridun Tetik, MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Gündüz, MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İhsan Taşkınsel, MMO Bursa Şube Teknik Görevlisi Murat Karakaş katıldı.

‘İYİ BİR YURTTAŞ VE MÜHENDİS OLMAK İÇİN ÇALIŞIN’

Mühendislik mesleğini seçtikleri için öğrencileri kutlayan ve başarılar dileyen MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, öğrencilerin, mezun olduklarında nüfusun yüzde 10’luk dilimi içine gireceklerini, bunun önemli bir ayrıcalık olduğunu ancak bu ayrıcalığın rehavete neden olmaması gerektiğini söyledi.

İyi bir mühendis ve iyi bir yurttaş olmak için çok çalışmanın öneminden bahseden Mart, “İyi bir mühendis ve yurttaş olmak için destek ve çaba gerekir o çaba da sizin meslek odanız MMO’dur. Meslek odalarını ikinci aileniz olarak görebilirsiniz. Biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

Meslek odaları ve TMMOB’nin devletin idari yapısından bağımsız, özerk anayasal kuruluşlar olduğunu kaydeden İbrahim Mart, akademik odaların ülkenin her alanda gelişmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu, insan haklarının korunması ve gelişmesi için çalıştığının altını çizdi.

Mesleki eğitim, sosyal sorumluluk ve bilgi güncellemenin önemine vurgu yapan İbrahim Mart, MMO’nun aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğunu ve belirterek, seminerler, kurslar düzenlediklerini bildirdi.

Üniversitelerin mühendislik bölümlerindeki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Mart, MMO’nun üniversite işbirliğini, öğrenci çalışmalarını ve öğrencilerden gelecek olan talepleri önemsediğini kaydetti.

Mart, öğrenciler başarılı bir eğitim dönemi dileyerek, üniversite eğitiminin sadece derslerden oluşmadığını, sosyal ve kültürel etkinliklere zaman ayırmalarının hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlayacağına inandığını belirterek, öğrencilere Oda olarak yanlarında olduklarını söyledi.

MMO Bursa Şube Öğrenci Üye Komisyonu’ndan, Anıl Arslan, Karahan Alper Doğan ve Halilah Akagündüz öğrenci üyeliğin amaçlarından bahsederek, mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin Makina Mühendisleri Odası ile ilişkilerini öğrencilik yıllarında oluşturmasının, odayı tanımalarının, mesleki gelişimlerinin sağlamasının ve eğitimleri sırasında karşılaşacakları öğrenci sorunlarının çözümüne katkıda bulunulmasının, öğrencilerin odanın mesleki ve sosyal çalışmalarına katılmalarını sağlamak ayrıca oda üniversite işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmasının önemini belirttiler.

Öğrenci komisyon toplantısından çıkan talepler doğrultusunda bir dizi eğitimler düzenlediklerini ifade eden Öğrenci Üye Komisyonu Üyeleri “öğrenci üyelerin mesleki donanım kazanması, fabrika ortamlarını tanıması ve iş yaşamını yakından görmesi amacıyla farklı üretim yelpazesindeki firmalara teknik geziler düzenlediklerini ifade ettiler.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmek için çeşitli fuarlara katıldıklarını belirten Öğrenci Üye Komisyonu Üyeleri düzenledikleri eğitim, etkinlikleri şöyle sıraladılar:

“Solidworks, Catia gibi bilgisayar kursları, meslekte tecrübeli kişilerin deneyimlerini aktardığı “Mühendislik Söyleşileri, tanışma kahvaltıları, yemekler, bowling turnuvası, trekking, kayak gibi sosyal etkinlikler ve yıl sonu pikniği.”

Staj yeri bulamayan öğrencilere staj yeri sağladıklarını ve her yıl MMO Bursa Şubesi Uygulama Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye stajının önemini ifade eden Öğrenci Üye Komisyonu Üyeleri son sınıf öğrencilerinin sanayi ile iç içe olmaları için Makina ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde proje bitirme yarışmaları düzenlediklerini söylediler.

Öğrenci Üye Komisyonu Üyeleri, her yaz merkezi olarak düzenlenen, Türkiye'nin her yerinden öğrenci üyelerin katıldığı Öğrenci Üye Yaz Kampı ile hem tatil yaptıklarını, hem de öğrenciler arasındaki dayanışmanın gelişmesini sağladıklarını ve bu kamplarda mesleki, sosyal, güncel söyleşiler, atölyeler, spor etkinlikleri, geziler düzenlendiğini  belirterek, iki yılda bir yapılan üniversitelerin eğitim sorunlarının tartışıldığı Öğrenci Üye Kurultayı hakkında bilgi verdiler.

Tanışma toplantısı MMO Bursa Şubesi’nde düzenlene kokteyl ile son buldu.