MMO Bursa Şubesi’nden Mesleğe Hoş Geldin Töreni

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ocak 2019

Yeni Mezun / Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimlerin Sertifika Töreni

Gençlik Geleceğimizdir

Düşünceli: İyi Bir Mühendis ve Yurttaş Olmak İçin Destek ve Çaba Gerekir. Meslek Odalarını İkinci Aileniz Olarak Görebilirsiniz. Biz Her Zaman Sizin Yanınızdayız

 

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi “Gençlik Geleceğimizdir” diyerek, "Mesleğe Hoş Geldin" töreni gerçekleştirdi. MMO Bursa Şube Remzi Erişler konferans salonunda yapılan törende genç meslektaşlar ile bir araya gelindi.

Açılış konuşmasını yapan, MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli genç meslektaşlarına, mesleğe hoş geldiniz diyerek, gençlerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

“Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir.

Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel ve sanatsal etkinler düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan Kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullanan Düşünceli, dönem boyunca Şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bazılarını katılımcılar ile paylaştı, çalışmaları satır başları ile şöyle sıraladı:

  • 100’den fazla Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisine MMO UEM bünyesinde ve işletmelerde Staj yapmalarına destek ve imkan sağladık.
  • Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik “Bitirme Projesi Yarışması” düzenledik.
  • Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 206 eğitim etkinliğinde 1.681’i üyemiz olmak üzere yaklaşık 3.386 kişiye eğitim verdik.
  • Dönem içerisinde 1.206’sı Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 22.954 adet kamusal denetim gerçekleştirdik.
  • Mesleğimizin, Meslektaşlarımızın ve Bursa Kentinin sorunlarına ilişkin birçok konuda yerel ve ulusal kanallarda onlarca TV programı ve 65 basın açıklaması ve basın bülteni yayınladık. Şube/temsilcilik haberlerimizin yazılı ve görsel basında yüzlerce kez yer alması ile yapılan kamuoyu bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdik.

"Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir. Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan Şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır" diyen Düşünceli konuşmasına şöyle devam etti:

Eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülke yaratmak bizlerin ellerindedir. Bunun için umut vardır. Birlik ve dayanışma ile bunu başarabilecek durumdayız. Bu süreçte bizlere düşen birincil görev; ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslek örgütümüze sonuna kadar sahip çıkmak ve savunmaktır.

2018 yılında Temsilciliklerimiz de dahil 325 meslektaşımız MMO Bursa Şubesi’ne üye oldular. Mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızı kutluyor, hayatları boyunca başarılar diliyoruz.

Oda ile üyelerinin bağlarını güçlü tutmak için her fırsatta bir arada olmaya özen gösteriyoruz. 2 ay süren eğitim programında, 20 makina mühendisliği alanında, uzman meslektaşlarımız tarafından verilen eğitimlerde, 655 genç meslektaşımıza sertifikalarını veriyoruz. MMO Bursa Şubesi olarak, eğitimlere devam ediyoruz, edeceğiz.

Sonuç olarak, MMO, 64. Yılında da;

Demokrasi, insan hakları, barıştan yana, ülke ve toplum yararı gözeten ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmeye,

Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, bütün birikimlerini ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, çağdaşlaşması, kalkınması, hakça bölüşüm, barış ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmeye,

Ülkemize sahip çıkmaya, Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı, toplumsal refahı ve huzuru savunmaya, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve mücadele etmeye kararlıdır.

Bizler, ülkemizi seviyoruz ve ülkemizin bu karanlık tablodan tüm demokratik kamuoyunun birlikte mücadelesi ile aydınlığa çıkacağına inanıyoruz.”

İyi bir mühendis ve yurttaş olmak için destek ve çaba gerekir. Meslek Odalarını ikinci aileniz olarak görebilirsiniz. Biz her zaman sizin yanınızdayız.”

Konuşmanın ardından, yeni mezun / çalışmayan üyelere yönelik verilen eğitimlerin, eğitmenlerine teşekkür plaketleri MMO Bursa Şube Yönetim kurulu tarafından sunuldu.Eğitimlere katılan üyelere de sertifikaları verildi.

MMO Bursa Şubesi’ne yeni kayıt olan üyelerle “Mesleğe Hoş Geldin Töreni” kapsamında, davetlilerle beraber “Mühendislik Yemini” yapılarak, yemin beratları verildi.

Mühendislik Yemininin ardından etkinlik, MMO Bursa Şubesi’nde geleneksel hale gelen toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.