MMO Bursa Şubesi’nden Nazım Hikmet’i Anma Etkinliği

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Mayıs 2018

Büyük Usta İçin Konser ve Şiir Dinletisi Tarihi Yolculuğa Çıkardı

Fikri Düşünceli: Tarihsel Haklılığımıza İnanarak Mücadele Edeceğiz, Asla Diz Çökmeyeceğiz 

Türk ve dünya şiirinin büyük ustası Nâzım Hikmet, ölümünün 55’inci yılında, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda Haluk Çetin’in, Nazım şarkılarını söylediği gecede, Nefes Topluluğu da büyük ustanın şiirlerini seslendirdi.

“Anmak yaşatmaktır, devrimci yazar ve ozanlarımızı anıyoruz” diyerek etkinliğin açış konuşmasını yapan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, gecede, Nazım’ı seven ve anlayan dostlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Düşünceli, “Halk için çarpan üç yürek Haziran’da düştüler toprağa” diyerek, Ahmed Arif ve Orhan Kemal’i de andı.

Bundan tam beş yıl önce Haziran ayında parklarının sadece park olarak kalmasını isteyenlerin bütün bir halkın aynı perdeden seslendirdiği bir direniş türküsünü söylediğini belirten Düşünceli şu ifadeleri kullandı:

“O gün milyonlar, yıllar öncesinden bir randevunun çağrısını almış gibi buluştu meydanlarda. Şanlı haziran direnişinde yitirdik 8 canımızı, Ethem‘ini, Ali‘sini, Hasan‘ını, Ahmet‘ini, Abdocan‘ını, Mehmet‘ini, Medeni‘sini ve Berkin‘ini, unutursak kalbimiz kurusun diyor anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Tarihte hep gördüğümüz gibi hiç bir olumsuzluk mutlak ve kalıcı değildir. Tarihsel haklılığımıza inanarak mücadele edeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz, umutların gerçeklenmesi ile mücadele arasındaki bağları görerek daha da genelleyeceğiz.”

Düşünceli’nin konuşmasından sonra, sanatçı Haluk Çetin tarafından seslendirilen Nazım şarkıları ve Nefes Topluluğu’nun Nazım şiirleri dinletisi salondakileri tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Gitarıyla ve seslendirdiği şarkılarla salonda beğeni toplayan Haluk Çetin yaptığı kısa konuşmada, Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmed Arif, Ressam İbrahim Balaban gibi Türkiye’nin birçok önemli isminin Bursa Cezaevi’nde yattığını hatırlatarak, “Ne yazık ki Bursa Cezaevi’nin bir kültür müzesine dönüştürülmemiş olması Bursa için çok büyük bir kayıp” dedi.

Etkinlikte sahneye çıkan Haluk Çetin ve Nefes Topluluğu’na teşekkür eden Düşünceli, Nazım dolu bir günde, Nazım dolu bir gecede, Nazım dostlarıyla bir araya gelmekten onur duyduklarını belirtti.

Etkinliğin ardından, MMO Bursa Şubesi tarafından geceye katılan Haluk Çetin ve Nefes Topluluğu’na anı plaketleri, çiçek ve teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafları çektirildi.