TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM) Açıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Mayıs 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi’nin (KEMM) açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yıldırım, TMMOB Eski Başkanı ve MMO MİEM Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşe Hamamcıoğlu, MMO Edirne Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu, MMO Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk, MMO İzmir Şube Başkanı Yüksel Yaşartekin, MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, MMO Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, MMO İzmir Şube Teknik Görevli Niyazi Oğuz, MMO Eskişehir Şube Teknik Görevli İlker Özcan, TOFAŞ Üretim Teknolojileri Müdürü Devrim Kemal Sinal ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, açılışa gelen tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Odamız, kuruluş amaçları arasında yer alan; ülkemiz sanayisinin gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, bilim ve teknolojide yaşanan gelişimleri takip ederek bilgilerin güncellenmesi amacıyla birçok alanda eğitimler düzenlemekte ve belge vermektedir. Özellikle ülkemiz sanayinin gelişebilmesi ve rekabet ortamının güçlendirilmesi kapsamında kaynak teknolojileri alanında, dünyada yaşanan gelişmelerin izlenebilmesi ve ülke sanayisine kazandırılması amacıyla kaynakçı eğitimi ve sınavlarının yapılabilmesi için 2010 yılında oluşturduğumuz ve bu güne kadar uygulamalı eğitim merkezi olarak hizmet veren merkezimiz bundan sonra Oda merkezi kararı ile kurulan ‘’Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi-KEMM” olarak hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

“Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi; “Kaynak ve Malzeme Teknolojisi” uzmanlık alanlarında, gerek mühendis, gerekse ara teknik elemanlara MMO tarafından verilen tüm hizmetlerin; Merkezi olarak yürütülmesi, MMO adına tüm ülkede yaygınlaştırılması, bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesi ve Kaynak ile ilgili tüm alanlarda vasıflandırılması ve belgelendirmesini amaçlamaktadır” ifadelerini kullanan Düşünceli, MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi’nin, Makina Mühendisleri Odasına, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Ardından MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener konuşma yaptı. “Bursa KEMM’de üyemizin kaynak mühendisliği yolculuğuna eşlik edeceğiz. Bu yolculukta destekleyici sertifikasyon, belgelendirme çalışmaları yapacağız. Bu belgelendirme çalışmalarında ulaşılabilir ve tercih edilebilir olmaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullanan Yener, “Bursa KEMM’de eğitimler sayıca, çeşitçe yeterli olacak ve ileri seviye eğitimlerin de yuvası burası olacak. Konferans, seminer ve çalıştaylara ağırlığımızı koyacağız. Profesyonel ve uzun süreli ortak çalışmaları nasıl yapacağımızı kurgulayacağız, uygulayacağız” dedi.

Bursa KEMM’de sektördeki MMO üyelerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu, danıştığı, merakla izlediği ve kritik sanayi bilgisine ulaşabileceği bir yer kurmayı amaçladıklarını belirten Yener, “Bursa KEMM’de Kaynak Mühendisliği alanında bugünün tarihi, kaynak ekipmanlarından, sarf malzemelerine, iş güvenliğinden, el kitaplarına, çeşitli enstitü işbirliklerinden, ülkeye yayılı eğitim merkezine, kaynakla ilgili işgücü yetiştirmeden, sektörün birikimini tüm ülkeye açmaya kadar çok çeşitli alanlar, düşünülerek, uygulanacak, var olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından TMMOB MMO KEMM Müdürü Ersan Gönül, KEMM’de gerçekleştirilen eğitim, sınav, belgelendirme, vasıflandırma ve teknik hizmetlere dair bilgilendirme yaptı.