TMMOB Örgütlülüğü Bir Serüvendir

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Eylül 2017

Ülkenin Okumuş Çocukları Olarak, Karanlığın Hüküm Sürdüğü Günlerde, Kral Çıplak Demeye Devam Edeceğiz. Bu Mücadele, Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Sürecek.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, “19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” kapsamında BAOB ortak toplantı salonunda panel ve söyleşi gerçekleştirdi. Makina Mühendisi TMMOB Geçmiş Dönem Başkanı Mehmet Soğancı, Elektrik Mühendisi TMMOB Onur Kurulu Üyesi Yusuf Bozkurt ve İnşaat Mühendisi TMMOB Bursa İKK Geçmiş Dönem Sekreteri Mustafa Özçelik’in konuşmacı olduğu “Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Hakları ve Örgütlülüğü” başlıklı panel ve söyleşiyi Makina Mühendisi TMMOB Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli yönetti.

Kurtuluş, Ortak ve Birlikte Mücadele ile Olacak

Mühendislik hizmetinin insanların huzuru için yapılması gerektiğini söyleyen, Elektrik Mühendisi TMMOB Onur Kurulu Üyesi Yusuf Bozkurt, Cumhuriyet döneminde mühendisliğin daha önemli bir meslek olduğunu, şimdi ise önemini kaybettiğini belirtti.

1968’de çıkarılan yasa ile mühendislik haklarının gasp edilmeye başlandığını ve bu yasadan sonra kurtuluşun, birlikte ve ortak mücadele ile olacağının zemininin atıldığını söyleyen Bozkurt, “Örgütlenme özgürlüğü gidiyor, bizim de haklarımız buna bağlı olarak gidiyor. Kaybolan haklarımızı tüm emekçilerin ortak mücadelesi ile kazanabiliriz. TMMOB, mesleki çıkarlarını, halkın, ülkenin çıkarlarından farklı görmez” dedi.

TMMOB, Ülkemizin, Kentlerimizin Değerlerini Koruyabilmek için Mücadele Eder

İnşaat Mühendisi TMMOB Bursa İKK Geçmiş Dönem Sekreteri Mustafa Özçelik, Bursa’daki TMMOB örgütlülüğünün tarihçesini anlattığı konuşmasında, örgütlülüğün ve dayanışmanın önemini vurguladı.

“Ülkemizde demokrasinin kırıntılarını arar olduk, ülke artık talimatlara yönetiliyor. Geriye gidişin durdurulması için hepimizin üzerine çok önemli görevler düşüyor” ifadelerini kullanan Özçelik, “TMMOB, antidemokratik yasaların değiştirilmesi, iyileştirilmesi için, ülkemizin, kentlerimizin değerlerini koruyabilmek için mücadele eder” dedi.

TMMOB Örgütlülüğü Bir Serüvendir

TMMOB örgütlülüğü üzerine konuşan, Makina Mühendisi TMMOB Geçmiş Dönem Başkanı Mehmet Soğancı, “TMMOB örgütlülüğü bir serüvendir” dedi.

TMMOB Tarihinde Mücadele Kelimesi Çok Önemlidir

TMMOB'nin bugünkü toplumcu çizgisinin yaratıcılarından olan ve TMMOB’un 1973 ve 1980 yılları arasında başkanlığını yapan Teoman Öztürk’ün, TMMOB tarihi için önemini anlatan Soğancı, “TMMOB tarihinde mücadele kelimesi çok önemlidir. 70’li yıllarda TMMOB, iyiden, güzelden, doğrudan yana kırılmıştır” ifadelerini kullandı ve Teoman Öztürk’ün “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız” sözlerine vurgu yaparak, “bu sözler 73’deki tarihimizdir” dedi.

TMMOB’nin dilinin insan, hak, hukuk, adalet, özgürlük, emek, doğa, örgüt kelimelerini içerdiğini belirten Soğancı, “TMMOB, gerçekleri söyler, arkamızda bilim ve teknik var” dedi.

Ülkenin Okumuş Çocukları Olarak, Karanlığın Hüküm Sürdüğü Günlerde, Kral Çıplak Demeye Devam Edeceğiz

Ülkenin okumuş çocukları olarak, karanlığın hüküm sürdüğü günlerde, kral çıplak demeye devam edeceklerini, demokrasi mücadelesini amasız, fakatsız verdiklerini vereceklerini söyledi.

Bu Mücadele, Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Sürecek

AKP Hükümetinin, OHAL rejimini, kendisine muhalif toplumsal kesimleri susturmak ve örgütlü kesimleri bastırmak için kullandığını belirten Soğancı, “Adalet talebi, toplumun tüm kesimlerinin en büyük ihtiyacı ve talebi haline dönüşmüştür” dedi.

Son 1 yılda çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen kamu emekçileri arasında devlet kurumlarında ve belediyelerde çalışan üç bine yakın mühendis, mimar ve şehir plancısı da bulunduğunu söyleyen Soğancı., “Haksız ve hukuksuz biçimde işlerinden atılan, farklı kurumlarda çalışmaları yasaklanan, sosyal güvenceleri ellerinden alınan ve yurt dışında çalışmaları engellenen binlerce üyemizin varlığı, bu yılki TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nü daha da anlamlı kılmaktadır. Ömrünü cemaat yapılarıyla, devlete egemen olmak isteyen çetelerle mücadele ederek geçiren arkadaşlarımızın elinden tutmaya, onlarla dayanışma göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Soğancı, “Bu mücadele, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek sürecek” sürecek sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

TMMOB Bursa İKK, panelistlere katılım ve desteklerinden dolayı, teşekkür plaketleri verdi, topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.