"TMMOB Örgütlülüğü İçerisinde Bir Nefer Olarak Mücadeleye Destek Olmaya Devam Edeceğim"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Kasım 2017

Ülkemizin Aydınlık Geleceği İçin; Birlikte Karar Alma, Üretme ve Yönetme Anlayışı İle Çalışmalarımız Sürüyor, Sürecek

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 13 – 14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak, MMO Bursa Şubesi Genel Kuruluna ilişkin BAOB Restaurant’ta basın toplantısı gerçekleştirdi.

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart’ın yaptığı açıklamada, “Mücadele ve sıkıntılarla dolu bir dönemi daha başarılı çalışmalar eşliğinde tamamlıyoruz. Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla mücadele sürecektir. Buna inancımız tamdır. Bu azim ve kararlılığa ülkemizin ihtiyacı vardır. Halkımızın ihtiyacı vardır. Mesleğimizin ve bizim ihtiyacımız vardır. Bu sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye, el ele vermeye, omuz omuza yürümeye çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

MMO Bursa Şubesi’nin, mesleki çalışmaların yanı sıra emek ve demokrasi mücadelesinde en etkin şekilde yer aldığını belirten Mart, “TMMOB ve Şubemiz Bursa’da hem üyelerin, hem meslek örgütlerinin ve genel olarak Bursa kamuoyunun takdirini kazanan çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

“Önümüzdeki en güncel ve en önemli konu; “OHAL kaldırılsın, KHK’lar iptal edilsin” mücadelesidir. Bu mücadeleyi her yerde, her alanda yükseltme gayreti içinde olacağız” diyen Mart, Referandumda Hayır, Adalet Yürüyüşü ve nöbetleri gibi onur verici çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve referandumda kazanılan başarıya sahip çıkarak, ileriye taşıma gerekliliğine inandıklarını söyledi.

“Bizler, “Kentin sakini değil, sahibi olma” ve “Bizim sorunlarımız ülke sorunlarından ayrılamaz parçasıdır” anlayışı ile; ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde yerimizi aldık, almaya devam edeceğiz” diyen Mart, açıklamaya şöyle devam etti:

“Şube Genel Kurulumuz, 13 – 14 Ocak 2018 tarihinde BAOB’ta gerçekleştirilecektir. Şube Genel Kuruluna hazırlıklarımız başlamıştır. Bu doğrultuda Çağdaş Mühendisler olarak, adaylarımızı yine ön seçimle belirleyeceğiz.

Çağdaş Mühendisler’de, 15 Kasım (bugün) aday adaylığı için son başvuru tarihi, 19 Kasım aday adayı tanıtım toplantısı, 26 Kasım Pazar günü de ön seçim olacaktır.

Dört dönemdir başarı ile yapılan Çağdaş Mühendisler ön seçimi yine demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşecektir. 2010 yılından beri ön seçimle belirlenen Şube Yönetim Kurulu adaylarımız başarılı çalışmaları sonucunda Şube seçimlerinden de başarı ile çıkmıştır. Birinci dönemde 250 oy farkı, ikinci dönemde 500, üçüncü dönemde 650 ve dördüncü dönemde 780 olarak gerçekleşmiştir. Bu anlamda hedef büyüktür.

Bugüne kadar büyük özveri ve çaba ile başarılı işlere imza atan Yönetimimizin devamı için tüm arkadaşlar olarak birlik beraberlik içinde, bu süreci de başarı ile tamamlayacağız. Her zaman olduğu gibi dedikodularla uğraşmayacağız, yine işimize bakacağız ve başaracağız.

Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

Tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin aydınlık geleceği için; birlikte karar alma, üretme ve yönetme anlayışı ile çalışmalarımız sürüyor, sürecek.”

“TMMOB Örgütlülüğü İçerisinde Bir Nefer Olarak Mücadeleye Destek Olmaya Devam Edeceğim”

13 Ocak 2018’de yapılacak Şube Genel Kurulu’nda yeni dönem için aday olamayacağını söyleyen Mart’ın açıklaması şöyle:

“Büyük onur ve gururla, severek, isteyerek, inanç ve kararlılıkla sürdürmekte olduğum Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim dönem sonunda 13 Ocak 2018’de yapılacak Şube Genel Kurulu ile sona erecek.

Yeni dönem için aday olmayacağım.

TMMOB örgütlülüğü içerisinde bir nefer olarak mücadeleye destek olmaya devam edeceğim.

Birlikte yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma, kurum ve kuruluş temsilcilerine ve siz değerli basın emekçisi dostlarımıza teşekkür ediyorum.”​