Yeni Mezun / Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimlerin Sertifika Töreni

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ocak 2020

MMO Bursa Şubesi'nden Yeni Mezun / Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimlerin Sertifika Töreni

Gençlik Geleceğimizdir

Düşünceli: İyi Bir Mühendis ve Yurttaş Olmak İçin Destek ve Çaba Gerekir. Meslek Odalarını İkinci Aileniz Olarak Görebilirsiniz. Biz Her Zaman Sizin Yanınızdayız

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi “Gençlik Geleceğimizdir” diyerek, "Yeni Mezun / Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimlerin Sertifika Töreni" gerçekleştirdi. MMO Bursa Şube Remzi Erişler konferans salonunda yapılan törende genç meslektaşlar ile bir araya gelindi.

Açılış konuşmasını yapan, MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli genç meslektaşlarına, mesleğe hoş geldiniz diyerek, gençlerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

"Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarına yönelik, çözümler önerirken, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir. Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel ve sanatsal etkinler düzenliyoruz" ifadelerini kullanan Düşünceli, "Günümüzde bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarında meydana gelen hızlı değişim süreci, örgün eğitim kurumlarında verilen bilgilerin zaman içerisinde atıl hale gelmesine yol açmaktadır. Bireyin hem kendi gelişimini sağlaması hem de üretim sürecinde aktif bir rol alarak toplumsal ve bilimsel gelişime yardımcı olabilmesi için sürekli eğitim bir zorunluluk haline gelmiştir" dedi.

Dönem boyunca "Yeni Mezun / Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimleri" 4 kez düzenlediklerini ve bu eğitimlere 400 den fazla üyenin katıldığını belirten Düşünceli, "Bu eğitimler ile meslektaşlarımız bilgilerine yeni bilgiler ilave etme, bilgilerini tazeleme olanağı bulmaktadırlar. Bu eğitimler genç meslektaşlarımız tarafından ilgiyle karşılanmakta, öyle ki; diğer meslek odalarımızın üyelerinden de katılım isteği gelmektedir. Bu da ne kadar yerinde bir iş yaptığımızın göstergesi" dedi.

Düşünceli, dönem boyunca Şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bazılarını katılımcılar ile paylaştı, çalışmaları satır başları ile şöyle sıraladı:

  • Bursa' da Sanayi, Ulaşım, Hava Kirliliği, Karbonmonksit Zehirlenmeleri gibi konularda raporlar hazırlanması ve paylaşılması,

  • Ankara' da gerçekleştirilen Kaynak ve Sanayi Kongrelerinin düzenlenmesine destek,

  • MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'ni (KEMM) kuruluşu,

  • Toplantı, Seminer, Panel, Söyleşi, Sosyal, Kültürel, Toplumsal etkinlikler düzenleme ve yer alma,

  • Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 274 eğitim etkinliğinde yaklaşık 3.101 kişi eğitim, 1.103'ü Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 46.429 adet kamusal denetim,

  • 100'e yakın UÜ MF Makine bölümü öğrencisine MMO KEMM bünyesinde Staj yaptırılması, onlarca öğrenciye Staj yerinin ayarlanması,

  • UÜ MF Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik ''Bitirme Projesi Yarışması'' düzenlenmesi

"Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir" diyen Düşünceli konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler; Oda ile üyelerinin bağlarını güçlü tutmak için her fırsatta birarada olmaya özen gösteriyoruz. Bugün de ay süren ve 20 konuda uzman meslektaşlarımız tarafından verilen eğitimlere katılan 430 meslektaşıma sertifikalarını veriyoruz. CV lerine katkı yapacağını düşünüyoruz.

“İyi bir mühendis ve yurttaş olmak için destek ve çaba gerekir. Meslek Odalarını ikinci aileniz olarak görebilirsiniz. Biz her zaman sizin yanınızdayız.” Diyoruz ve bu eğitimlerde gönüllü eğitmen olarak görev alan meslektaşlarımıza, düzenlenmesine katkı koyan meslektaşlarımıza ve şube çalışanlarımıza ve bu eğitimlere katılarak katkı sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, sizleri tekrar saygı ve dostlukla selamlıyorum."

Konuşmanın ardından, yeni mezun / çalışmayan üyelere yönelik verilen eğitimlerin, eğitmenlerine teşekkür plaketleri MMO Bursa Şube Yönetim kurulu tarafından sunuldu.Eğitimlere katılan üyelere de sertifikaları verildi. Tören, MMO Bursa Şubesi’nde geleneksel hale gelen toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.