ALTI SİGMA YALIN KONFERANSI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mart 2008

Odamız adına İzmir Şube yürütücülüğünde 9-11 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan Altı Sigma Yalın Konferansları'nın tanıtım çalışmaları kapsamında 28 Mart 2008 tarihinde düzenlenen toplantıya çoğunluğu tekstil sektöründen olmak üzere yüzü aşkın üst düzey yönetici, mühendis ve uzman katıldı.Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılışı Şube Yönetim Kurulu Üyesi İskender Erbil tarafından yapıldı. Konferans Yürütme Kurulu Üyesi Filiz Güler konferans programı ve içeriği ile ilgili bilgileri aktardı.

Odamız adına İzmir Şube yürütücülüğünde 9-11 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan Altı Sigma Yalın Konferansları'nın tanıtım çalışmaları kapsamında 28 Mart 2008 tarihinde düzenlenen toplantıya çoğunluğu tekstil sektöründen olmak üzere yüzü aşkın üst düzey yönetici, mühendis ve uzman katıldı.
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılışı Şube Yönetim Kurulu Üyesi İskender Erbil tarafından yapıldı. Konferans Yürütme Kurulu Üyesi Filiz Güler konferans programı ve içeriği ile ilgili bilgileri aktardı.

 

Konferans Yürütme Kurulu Başkanı Emre Göktepe Yalın Üretim konusunda bir sunum yaptı.
Göktepe, üretimde yalın yaklaşım'ın  Yalın Üretim, Tam Zamanlı Üretim, Toyota Tarzı Üretim ve Stoksuz Üretim gibi farklı adlarla anılabildiğini belirterek konuşmasına başladı. Yalın yaklaşımda ana hedef 7 israf noktası olan .fazla üretim, hatalar, gereksiz stok, uygun olmayan işlemlerin, fazladan taşımaların, bekleme ve gereksiz  hareketlerin (insanlar için çalışma alanının yanlış tasarımı, ergonomik yetersizlikler vb) ortadan kaldırılmasıdır ." dedi.  Emre Göktepe konuşmasını otomotiv ve tekstil sektörü üzerinden verdiği örnekler ile tamamladı.

 

Konferans Yürütme Kurulu Üyesi ve Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mahmut Ali Gökçe Altı Sigma konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Gökçe Altı Sigma tanımı ile başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Altı Sigma süreçleri ölçüp, analiz ederek, daha sonra da iyileştirip, bunun sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir metodolojidir. Başka bir deyişle  yaptığınız işte % 99.9996 oranında hatasız çıktı elde ediyor olmanız demektir. Daha geniş anlamı ile ise işletmenin başarıyı yakalaması, devam ettirmesi ve arttırması için kapsamlı ve esnek bir sistemdir.  İlk kez 1982'de, Motorola'da  üretime yönelik bir kalite geliştirme programında, kalite maliyetlerini yarıya düşürmek amacıyla uygulanmıştır." Gökçe konuşmasını Altı Sigmanın Temel ölçümü, proje uygulamalarında Altı Sigmanın yaklaşımları, istatiksel çözüm, altı sigma uygulamalarının başarıya ulaşması için gerekli olan kurum içi yapılanmaları aktararak tamamladı.

Son derece aktif bir ortamda gerçekleşen konferans soru cevaplar ve sohbetler ile saat 17.00'ye kadar sürdü.