III. BAKIM TEKNOLOJİLERİ KONGRESİ VE SERGİSİ DOLU DOLU GEÇTİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Aralık 2007

III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi dolu dolu geçti. Etkinlik kapsamında bildiriler sunuldu, kurslar, tiyatro ve panel düzenlendi ayrıca katılımcılara üçüncü günün akşamı Colossae Otel'de yemek organize edildi.

III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi dolu dolu geçti. Etkinlik kapsamında bildiriler sunuldu, kurslar, tiyatro ve panel düzenlendi ayrıca katılımcılara üçüncü günün akşamı Colossae Otel'de yemek organize edildi.

 

 

III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nin ikinci gününde de uzmanlar tarafından bildiriler sunuldu, Bakım Teknolojileri Sergisi ziyaretçiler tarafından gezildi.
Başkanlığını Şeref Hazer'in yaptığı oturumda Önder Altuntaş, T. Hikmet Karakoç, Müge Armatlı Kayrak, Hüdayim Başak, Muhammet Çavdaroğlu bildiri sundu.
''Hava Aracı Bakımlarında Titreşim Analizinin Önemi'' konulu bildiri sunan Önder Altuntaş, ''kestirimci bakım'', ''hava araçlarında kestirimci bakım uygulamaları'', ''hava araçlarında titreşim analizi'' hakkında bilgiler verdi.
''Uçak Bakım Planlamasında Hata Analizi'' konulu bildiri sunan Müge Armatlı Kayrak ''tam ölçekli testler'', ''akustik emisyon tekniği'', ''bakım planlamasında ekonomi yaklaşımı'', ''bakım planlamasında önemli hatalar'', ''bakım periyod ve içeriklerinin tespiti'', ''hata kontrol teknikleri'' hakkında bilgi verdi.
Hüdayim Başak ve Muhammet Çavdaroğlu ''Hava Aracı Kazalarının Önlenmesinde Bakım Emniyeti, Emniyet Yönetimi ve Perforfans Ölçümü'' konusunda bildiri sundu.
Başkanlığını Selda ÜNVER' in yaptığı oturumda İbrahim UZ "Varlığın Verimli Yönetimi", Ahmet DUYAR, Şükrü ŞEMSAL "Kestirimci Bakımda Yeni Bir Yaklaşım: Artesis MCM", Ali İhsan ENGÜR "Kestirimci Bakımda Kalite Anlayışının Bakım Takvimlerine ve MTBF Analizine Etkisi" konularında bildiri sundular. Başkanlığını A. Murat ÇANKORU' nun yaptığı oturumda Adnan KARADAŞ "Birimsel İyileştirme", İbrahim UZ SKF Copperhead Sistemleri" konularında bildiri sundu. Bildiriler sonunda uzmanlara plaket verildi. İkinci günde ayrıca Dr. H. İbrahim Çağlayan tarafından ''Uygulamalı Yerinde Balans ve Kaplin Ayarı Kursu'', Eti Gıda A.Ş tarafından ''TPM'' kursu verildi.
III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nin ikinci gününün akşamında Ankara Ekin Tiyatro'su oyuncuları "Midas' ın Kördüğümü" adlı oyunu sergiledi. Tiyatro oyununu çok sayıda davetli izledi.
Kongrenin üçüncü gününde Kongre Sekreteri İskender Erbil'in başkanlığını yaptığı oturumda ''TPM'de Kayıp Yaklaşımı'' konusunda Betül Şimşirel, Oğulcan Çetin, ''Kalite Bakım Projesi Metedolojisi ve Eti'de Uygulamalar'' konusunda Selin Sökmen Gıcı, Mehmet Er, Alpay Baloğlu'', ''TPM'de P-M Analizi Metodolojisi'' konusunda Selin Sökmen Gıcı, Mehmet Er,Gürşah Akman bidiri sundular. Başkanlığını Düzenleme Kurulu üyesi Şeref Hazer'in yaptığı oturumda '' Sıfır Arızaya Ulaşmakta TPM Metodlarının Rolü ve Eti Şirketler Grubu'ndaki Uygulamalar'' konusunda A. Murat Çamkoru, ''TPM'de Teknolojik Deneyimlerin Arşivlenmesi ve Kullanılması'' konusunda, ''TPM'de Yaşam Döngüsü Maliyeti Uygulamaları'' konusunda Murat Aksu bildiri sundular.
Oturum başkanlığını F. Bolat Arıkan'ın yaptığı oturumda Özgür Kakmacı, Burak Tunçel, başkanlığını Doğan Ustaer'in yaptığı oturumda ise Gökşin Sayer, Gülten Gül Balaman, Birol Kaynak bildiri sundu.

 

Üçüncü günde ayrıca Rulmanların Sınıflandırılması, Kodlanması,Tanımı ve Kestirici Bakım'da Yenilikçi Çözümler konularında kurslar verildi.
Oturumların ve kursların ardından Pamukkale Üniversitesi Kongre Ve Kültür Merkezi Ana Salonu'nda başkanlığını Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Atılgan'ın yaptığı ve Eti Şirketler Grubu Tedarik Zinciri Grup Başkanı Basri Akçasoy, Vibratek A.Ş Genel Müdürü İbrahim H. Çağlayan, DİGİSİS Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Karadaş, Arçelik Buzdalabı İşletmesi Üretim Yöneticisi Mustafa Esenlik'in konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi.

 

Eti Şirketler Grubu Tedarik Zinciri Grup Başkanı Basri Akçasoy konuşmasında ''TPM'yle Nasıl Başarılı Olur'' konusunu işledi. Akçasoy, '' TPM'' ile ilgili çalışmalarımız vardı, nitelikli arkadaşlarımız da vardı. Öyle çok teknik var ki araştırma yaptık ve bu yola gittik. TPM çalışmaları sınırlı bir grubun takip edeceği bir konu değil, tüm çalışanların katılımı gereklidir'' dedi.
Deneyimlerini paylaşan Vibratek A.Ş Genel Müdürü İbrahim H. Çağlayan, '' Hataların önceden bulunup tespit edilmesi çok önemlidir'' diyerek hata konusunda örnekler verdi.
DİGİSİS Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Karadaş, ''TPM Nedir?, Kim Uygular, Nasıl Başarılır'' konularını anlattı.
Arçelik Buzdalabı İşletmesi Üretim Yöneticisi Mustafa Esenlik de '' Şirket olarak formül arayışındaydık. Sistemimizde olumsuzlıklar vardı. Üretimdeki v erimsizlikleri anlayamıyorduk. Araştırmamamız sonunda en iyi yolun ''TPM'' olduğunu gördük. İşçi ve makine sayımız %20'nin üzerinde artmadan başarıyı yakladık'' dedi.

 

 

Üçüncü günün akşamında kongre ve sergiye katılanlar yorgunluklarını Colossae Otel'de düzenlenen yemekle attılar.

 

Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nde emeği geçenlere plaket verildi. Davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

 

 

III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nin dördüncü gününde de kurslar düzenlendi, uzmanlar tarafından bildiriler sunuldu.