İNSAN HAKLARINA AYKIRI İŞ TANIMINIZI KABUL ETMİYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ocak 2023

TMMOB’ye bağlı odaların Denizli’deki Şube Başkanları ve Temsilcilerinin 23.01.2023 tarihinde yayınlanan iş ilanı ile ilgili açıklaması;

İNSAN HAKLARINA AYKIRI MESLEĞİ İTİBARSIZLAŞTIRAN İŞ TANIMINIZI DA, KADINLARI İKİNCİLLEŞTİREN İSTİHDAM ALANINIZI DA KABUL ETMİYORUZ.

Yayımlanan bu iş ilanı Denizli’deki bir firma tarafından verilmiş olsa da benzerleriyle karşılaşmamak adına mesleki ve meslek haklarını koruyan, savunan mimarlar ve mühendisler olarak dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz. Bu ilanı veren firmayı kınıyor, mesleğimizin itibarını ülkemizdeki çalışma hayatında var olan akıl ve izan dışı anlayışlara teslim etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

İNSAN HAKLARINA AYKIRI İŞ TANIMINIZI KABUL ETMİYORUZ!

Bir iş bulma sitesinde de yayınlanan söz konusu iş ilanı:
1. ÜNİVERSİTELERİN İNŞAAT BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLMUŞ VE DAHA ÖNCE STATİK PROJE YAPMIŞ OLAN OFİS AYAK İŞLERİNDE DE YARDIMCI OLACAK TERCİHEN BAYAN ELEMAN ALINCAKTIR.
2. ÜNİVERSİTELERİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLMUŞ OLAN STA4CAD YA DA İDECAD PROGRAMLARINDA HERHANGİ BİRİNE HAKİM DAHA ÖNCE STATİK PROJE YAPMIŞ YA DA STATİK PROJE ÇİZİMİNDE UZUN VADELİ GÖREV ALABİLECEK TERCİHEN BAY ELEMAN ALINCAKTIR.
-MAAŞ: ASGARİ ÜCRET

İnşaat bölümlerinden mezun olmuş olacak ama ayak işlerinde de yardımcı olacak! iş tanımı anlayışı ve her mesleğe her işi yaptırma zihniyeti, cinsiyetçi ve yozluğun hakim olduğu bu ve benzeri firmaların varlığı hem ülkemiz hem mesleğimiz hem de geleceğimiz açısından utanç vericidir.
İşsizlik tüm meslek alanlarının en can yakıcı sorunudur. Çalışma yaşamına dahil olan kadınlarımız için güvencesiz değil, nitelikli çalışma ortamları yaratılmalıdır. Hal böyle iken var olan ilan, üniversitelere büyük umutlarla kayıt olan arkadaşlarımızın eğitimlerini değersizleştirmekte, mesleklerini itibarsızlaştırmaktadır. Mesleği hiçe sayan, ucuz iş gücü gören, emek düşmanı, cinsiyetçi, kölelik koşulları dayatan bu zihniyeti asla KABUL ETMİYORUZ!

TMMOB DENİZLİ İL KOORDİNASYON KURULU