IX. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Eylül 2019

26-27-28 Eylül 2019 tarihlerinde düzenleyeceğimiz IX. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi'nin tanıtım toplantısı 16.09.2019 tarihinde Denizli Basın Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Şube Başkanımız Prof.Dr. Harun Kemal ÖZTÜRK'ün kongre ve sergi hakkında bilgiler verdiği toplantı soru-cevap ile sona erdi. 

Şube Başkanımız'ın  toplantı açılış konuşması aşağıdaki gibidir;

 

 

 

 

 

 

"Basınımızın Güzide Temsilcileri;

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.

IX. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi’nin tanıtımını yapacağımız toplantımıza hoş geldiniz.

Öncelikle sizlere Makina Mühendisleri Odası’nın ve Denizli Şubesi’nin yapısından, hizmetlerinden ve özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

1954 yılında kurulan ve 65 yılı geride bıraktığımız bu güne kadar, meslek ahlakımızın gelişmesini ön plana alan Odamız, sürekli olarak meslektaşlarımızın haklarını korumayı, bilgi ve deney birikimlerini toplum yararına olacak şekilde hizmete dönüştürmeyi ön plana almayı bir görev bilmiş ve her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşmak gayreti içinde faaliyetlerini daha hızlı bir tempo ile sürdürmenin gururunu, bugün burada sizlerle paylaşmanın sevicini yaşamaktadır.

Ülke genelinde yaygın bir örgüt dokusu olan Makina Mühendisleri Odası 2019 yılı itibariyle 18 Şube, 57 İl Temsilciği, 44 İlçe Temsilciliği, 5 Mesleki Denetim Bürosu, Akredite Muayene Kuruluşu, Akredite Deney Laboratuvarı, Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı, Akredite Personel Belgelendirme Kuruluşu, Meslek İçi Eğitim Merkezi, 8 Uygulamalı Eğitim Merkezi ile ülke genelinde yaygın bir örgütlenme düzeyine ulaşmıştır. 1954’te 902 olan üye sayısı bugün 125 bine ulaşmıştır. Şubemiz Denizli, Aydın, Muğla ve Uşak İlleri ve Nazilli, Marmaris, Milas,  Fethiye, Bodrum İlçelerinde Temsilciliklerinde ve diğer birimlerde de Mesleki Denetim Bürolarında faaliyetlerini sürdürmekte ve buralardaki toplam üye sayımız 4425’dir.

Değerli Basın Emekçileri;

Şubemizin ulusal ölçekli bu etkinliklerin yanı sıra temsilciliklerimizle birlikte bölgemiz etkinlik alanında sürekli eğitim anlayışıyla meslek içi eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Meslektaşlarımıza ve sanayi kuruluşların gereksinimi olan her kademedeki teknik personelin eğitimine ve belgelendirilmesine yönelik bu çalışmalar sonucunda yılda ortalama 3000 kişiye hizmet verilmektedir.

Odamız üniversiteler ile işbirliği ve iletişim içinde olmaya büyük önem vermektedir.  Şubemizin bugün öğrenci üye sayısı 1000’e ulaşmıştır. Bölgemizdeki üniversitelerin makina mühendisliği bölümlerinde okuyan geleceğin mühendisleri Şubemizde kendi komisyonlarını kurarak etkinlik düzenleme olanağına sahiptir.

Değerli Basın Emekçileri;

Bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi tarihinde bir ilk olarak uluslararası boyutta düzenlenecektir. İlkini 2003 yılında düzenlediğimiz Kongre ve Sergimiz bugün 16 yaşında daha güçlü, daha etkin, daha verimli ve daha yoğun bir katılımla 26 Eylül’de kapılarını açacaktır.

Bakım yapılabilirliğin herhangi bir sistemin tasarım aşamasında başladığı varsayımıyla ve mühendislik eğitimi esnasında veya sonrasında bilinçlenmeye yönelik ne tür çalışmalar yapılabileceğinin tartışılmasının gerekli olduğu düşüncesiyle IX. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisinin ana teması "Teknolojik Dönüşüm ve Bakım Mühendisliği" olarak belirlenmiştir.

Kongremiz, çağdaş bilgi ve teknolojinin etkin şekilde tartışıldığı bir platform olma niteliğinin yanı sıra Bakım Mühendisliği Meslek Disiplinin gelişmesi ve kurumsallaşması yönündeki çalışmalara da ivme kazandıracaktır. Yeni teknolojiler ve uygulamalar konusundaki çalışmaların sunulacağı kongremizin teknolojik yeniliklerin ve çağdaş uygulamaların ülkemize kazandırılması yönünde çok önemli bir etkinlik olacağı inancındayız.

Bugün burada başlattığımız Kongremizde 3 gün boyunca 70 adet bildiri sunulacak ve tartışılacak, konularında uzman kişiler tarafından 19 adet seminer, 3 adet kurs ve 1 adet panel gerçekleştirilecektir. Ayrıca 27 adet firmaya ait ürün ve faaliyetler de, sergi salonunda kongremize katılan delege ve ziyaretçilere tanıtılacaktır.

Değerli Basın Emekçileri,

Bu kongre uluslararası bir kongre ancak kökleri Denizli’de. Bu kongreyi Denizli’deki odalarla, belediyelerle, ülkemizin çeşitli üniversiteleriyle ve en önemlisi üyelerimizle birlikte yapıyoruz. Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Organize Sanayi Bölgesi geçmişte olduğu gibi bu yıl da destek oldu, katkı verdi. Kentimizin Üniversitesi her zaman olduğu gibi Kıymetli Rektörü ile Fakülte Dekanları ile her konuda yardımcı oldu kapılarını sonuna kadar açtı. Ülkemizin değerli üniversitelerinden İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin çok kıymetli destekleri oldu. Merkez ilçe belediyelerimiz Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi bizlere güç verdi. Sponsor firmalar ve sergi açan firmalar hep bizim yanımızda oldular. Üyelerimiz bizi hiç geri çevirmedi, her konuda katkılarını koydular. Kurullarda yer alan bütün üyeler kongrenin başarısı için olağan üstü çaba gösterdiler. Şüphesiz bu kongrenin başarısı; emek eden, katkı verenlerin herkesin başarısı olacaktır. Bu kongrenin başarısı Denizli’nin başarısı olacaktır. Bu kongrenin başarısı üniversitenin, odaların ve adını sayamadığım kongrenin başarısı için çalışan arkadaşlarımın ve kongreye bildirileri ile katılan bilim insanlarının olacaktır. Buradan sizlerin aracılığı ile katkı veren herkese odam, kongre düzenleme ve yürütme kurulu ve üyelerim adına teşekkür ediyorum.

Tüm bu duygu ve düşüncelere ek olarak; Kongre ve Sergi’nin varoluşuna katkıda bulunan bildirileri sunacak yazarlara, kurs ve seminerleri verecek konusunda uzman arkadaşlarıma ve sunumlara katkıda bulunacak delegelere teşekkür ediyorum.

IX. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi’nin Bakım Sektörüne, bu sektörde çalışan teknik personele, Denizli’ye ve ülkemize yararlı olması dileğiyle; hepinizi TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi adına saygıyla selamlıyorum."

Prof. Dr. Harun Kemal ÖZTÜRK

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı