Şube Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2018

Şubemiz XII. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü TMMOB MMO 7. Yıl Konferans Salonu’nda yapıldı. Şube yönetim kurulunu temsilen toplantıyı Şube Başkan Vekili U. Cüneyt İyiol, Şube Sekreteri Mehmet SARICA, Şube Saymanı Cihan Deligöz ve Yönetim Kurulu üyesi Özay Karagöz yönetti.

Toplantı Mehmet Sarıca’nın açılış konuşmasının ardından ilk dört aylık faaliyet raporunun sunumuna geçildi.

Faaliyet raporunun ardından mali sunum Şube Saymanı Cihaz Deligöz tarafından sunuldu.

Temsilcilik çalışmaları hakkındaki bilgilendirmeler TYK üyeleri tarafından verildi.

Oda işleyişi ve yeni çalışma alanları hakkında görüşlerini sunan üyelerimizin ardından son değerlendirme Şube Sekreteri Mehmet Sarıca tarafından yapıldı.

 

ŞYK Sekreteri Mehmet Sarıca’nın açılış konuşması şu şekildedir:

“ Şube Danışma Kurulu’nun Kıymetli Üyeleri;
XII. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz.

Hepinizi Şube Yönetim Kurulu ve şahsım adına saygıyla, dostlukla selamlıyorum.

Yoğun ve tempolu bir çalışma dönemini geride bıraktıktan sonra yenisine talip olduk. Destekleriniz ve güveniniz sonucu demokrat anlayış bir kez göreve geldi. Öncelikle herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Şube genel kurulumuzu ve seçimlerimizi ardından da oda genel merkezi için genel kurul toplantılarımızı ve seçimlerimizi gerçekleştirdik. Şube ve Genel Merkez Genel Kurullarımızda ülkemizi, halkımızı, kamuyu, meslek ve meslektaş yararını ana eksen olarak kabul eden; mesleki ve demokratik mücadeleyi ilke edinen, ötekileştirmeyen bir anlayışla tamamladık. Genel Kurulumuz ve Oda Genel Kurulu, ülkemizin de içinde bulunduğu karanlık ortamda emek vererek büyüttüğümüz demokratik mevzinin titizlik ile korunması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Yoğun bir çalışma dönemini daha geride bıraktık, biriktirdiğimiz demokratik değerler doğrultusunda geleceğe bir adım daha atıyoruz. Dünyada ve ülkemizdeki gelişmeleri yeni çalışma dönemimizde de ülkemiz, halkımız, mesleğimiz, meslektaşlarımız üzerindeki etkilerini bugün hep birlikte değerlendireceğiz…

Memleket genelinde ki genel kurullar ve Genel Merkez Genel Kurulu iktidara verilecek cumhuriyetçi, laik, demokratik, toplumcu, kamucu bir yanıt olmuştur.

Genel kurulumuz emperyalizme, faşizme, gericiliğe ve savaşa karşı birlik, mücadele, dayanışma ve demokrasi platformu olacaktır. Mesleğimizin demokratik mevzisinin, Odamız ve TMMOB‘nin demokrat, halkçı ve yurtsever çizgisinin hassasiyetle korunması ve sürdürülmesi, genel kurulun ve her birimizin sorumlulukları arasındadır.

Kıymetli Dostlar,

Şubemizin XII. Dönemi’nde de biraz önce sıraladığım değerler için tüm birimlerimiz ile çalışmalarımız devam etmektedir.

Teknik birim çalışmalarımızda geçen dönem temellerini attığımız kalibrasyon birimimiz aktif olarak Denizli ve çevre illerin sanayi kuruluşlarına hizmet vermektedir.

Bu dönem başında kurduğumuz ve aktif olarak çalışan Baca Kontrol birimimiz ile Denizli’de bulunan gaz dağıtım şirketi ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir.

Bizler örgütümüzün teknik hizmetlerinin yanı sıra eğitim veren bir kuruluşa da evrilmesini doğru buluyor ve eğitim birimimize ayrı bir önem veriyoruz.

Eğitimlerimizi temsilciliklerimize yayarak geniş bir yelpazede üyelerimizle iletişimde kalmak istiyoruz.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Ülke sorunlarının meslek ve meslektaş sorunlarından ayrı tutulamayacağı gerçeğinden hareketle 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde devrimci, demokrat duruşumuzu her zaman olduğu gibi yine en etkin ve en güçlü şekilde sürdüreceğiz.

Ben konuşmamı çok uzatmak istemiyor ve sizlerin dikkatini Şube Sekreterimizin sunuma çekmek istiyorum.

Son olarak bulunduğumuz yeri hatırlarsak;

Bizler yerimizi iyi biliriz. Bizler bu ülkenin devrimci, demokrat, ilerici mühendisleriyiz…

Bizim yanımız halkın yanıdır.

Bizler neredeydik?

Soma’da, Ermenek’te, Cerattepe’de, Mersin’de, Sinop’ta, Yırca’da…
Fabrikada, sanayide, kırda, dağda, ovada... Kısacası bu ülke insanının yaşadığı her yerdeniz… Bizi bu halka düşman edemezsiniz!

Kıymetli Dostlar,

Tüm bu görüşler ışığında, yeni çalışma dönemimiz de bizlere katkılarınız ile güç vermenizi, omuz vermenizi diliyorum.

“Her şeyin en iyisi, en güzeli birlikte yapılandır.”  diyor; katılım sağlayan herkesi saygı ve dostlukla selamlıyorum… “