Şubemiz TSM Korosu Bahar Konseri'ni Gerçekleştirdi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mayıs 2018

Şubemiz TSM Korusu 14. kez Denizli halkına müzik şöleni yaşattı.

 

Şubemiz Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu'nun etkinliği olarak gerçekleştirilen TSM Korosu Konser bu sene de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

14. kez müzükseverler ile buluşan koromuz; bu sene 'Avni Anıl Şarkıları' teması ile konserini gerçekleştirdi.

Konsere katılan Denizli halkının hoşça vakit geçirmesini sağlayan koromuza desteklerinden ötürü HÖKE Makina'ya Şube Başkanımız Prof. Dr. Harun Kemal ÖZTÜRK  ve koromuz adına Şef M. Hulusi Şimşek'e Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Raportör Üyesi Hasan KARADABAN tarfından plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

 

Şube Başkanımız Prof.Dr. Harun Kemal ÖZTÜRK'ün açılış konuşması şu şekildedir;

 

"Değerli Basın Emekçileri,

Saygıdeğer konuklar;

 

Öncelikle Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.

 

Şubemiz Sosyal Etkinlikler Komisyonunun katkılarıyla düzenlenen Türk Sanat Müziği Geleneksel Bahar Konserimize hoş geldiniz.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Türk Sanat Müziği Koromuz kurulduğu 2004 yılından bu yana, 14 yıldır kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir koro için aralıksız 14 yıl oldukça uzun bir süre. Bu hem şubemiz, hem kentimiz, hem de ülkemizi için övünülecek, gurur duyulacak bir durum. O nedenle ben de Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesinin bir üyesi olarak ve oda başkanı olarak bundan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.

Biz kalkınmanın sadece yapılan binalarla, yollarla, fabrikalarla sağlanabileceğini düşünmüyoruz. Bütün bunlar tabi ki önemli. Önemsiz değil. Ancak, kalkınma bütün bunlara ek olarak sanatta, kültürde ve sosyal hayatta yapılacak etkinliklerle desteklenirse anlam kazanır diye düşünüyoruz.

 

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki “güzel sanatlarda başarılı olmak, bütün devrimlerde başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda başarılı olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”

Müziğin ise bütün sanatlar içerisinde kuşkusuz ayrı bir yeri vardır.

Nietzsche diyor ki “Müziksiz bir yaşam hata olurdu”

Hegel ise müziği tüm sanatların toplandığı bir bütün olarak görüyor.

Mozart babasına yazdığı bir mektupta şöyle diyor;

“Duygularımı şiirle aktaramam şair değilim”

“Kendimi gölge ve ışıkla ifade edemem ressam değilim”

“Düşüncelerimi hareketlerle açıklayamam dansçı değilim”.

Ama hepsini müzikle yapabilirim...

Biz de anlayışla 14 yıldır Makine Mühendisleri ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak; her alanda ülkemize değer katarken, alın terimizle, beyin gücümüzle ülkemizin gelişmesine, büyümesine, refah seviyesinin artmasına katkı sağlarken, aynı zamanda sanatı da göz ardı edemezdik, etmedik.

Bu nedenle Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak yıllardır bütün zorluklara rağmen Türk Sanat Müziği koromuza hep destek olduk ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.

Birazdan dinleyeceğimiz Türk Sanat Müziği koromuz, Şef Mehmet Hulusi Şimşek yönetiminde geçen bir yıl boyunca bugün için, bu konser için, özverili çalışmalar yaptı. 14 yılın birikimi ile yine birbirinden güzel sanat müziği eserlerini seslendirilecekler. Az sonra muhteşem bir bahar konseri izleyeceğimizden hiç şüphe duymuyorum.

Şimdiden emeği geçen herkese şahsım ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi adına teşekkür ediyorum.

Hepinize iyi seyirler dilerim. "