TMMOB 40. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Haziran 2008

TMMOB'nin 40. Olağan Genel Kurulu 29 Mayıs- 1 Haziran 2008 tarihlerinde Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. TMMOB Genel Kurul ve seçimlerine Şubemizden de 8 kişilik bir delegasyon katıldı.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 40. Olağan Genel Kurulu 29 Mayıs-1 Haziran 2008 tarihlerinde Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

TMMOB'nin 40. Olağan Genel Kurulu 29 Mayıs- 1 Haziran 2008 tarihlerinde Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. TMMOB Genel Kurul ve seçimlerine Şubemizden de 8 kişilik bir delegasyon katıldı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 40. Olağan Genel Kurulu 29 Mayıs-1 Haziran 2008 tarihlerinde Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

 TMMOB 40. Olağan Genel Kurulu, Divan'ın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'na Makina Mühendisleri Odası'ndan Oğuz Türkyılmaz seçilirken, Maden Mühendisleri Odası'ndan Erdal Kaymakçı ve İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Murat Gökdemir Başkan Yardımcısı oldular. Divan'ın oluşumu Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Mehmet Atay, Makina Mühendisleri Odası'ndan Satılmış Göktaş, Maden Mühendisleri Odası'ndan Muharrem Toralıoğlu ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'ndan Nihal Erdoğan'ın yazmanlıklara seçilmesiyle tamamlandı. Divanın oluşturulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve TMMOB'nin 39. Dönemdeki çalışmalarını, etkinliklerini anlatan bir slayt gösterisi izlenildi. Slayt gösterisinden sonra TMMOB 39. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı bir konuşma yaptı. TMMOB'nin onurlu, dik duruşunu; emekten, barıştan ve özgürlükten yana yürüyüşünü 39. Dönemde de sürdürdüğünü ifade eden Soğancı, TMMOB'nin 2006-2008 dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasının ardından TMMOB adına sekretaryası Oda ve İl Koordinasyon Kurulları tarafından yürütülen etkinlikler için teşekkür plaketleri Oda ve İKK temsilcilerine verildi. ANITKABİR ÇELENK KOMİSYONU
Genel Kurulda divanın oluşturulmasından sonra, Anıtkabir Çelenk Komisyonu için isim önerileri alındı ve Prof. Dr. Mehmet Atılgan başkanlığında oluşturulan Komisyon, saat 13.00'de Anıtkabir'e giderek çelenk bıraktı. Prof. Dr. Mehmet Atılgan Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurmuş olduğun Cumhuriyetin temsilcileri olarak özgürlük, eşitlik, demokrasi ve laiklik mücadele anlayışının takipçisiyiz. 'Bağımsızlık ve egemenlik temel ilkemizdir' ifadesinin daima arkasında duracağız." Genel Kurul'da iki yıllık TMMOB çalışmaları ile birlikte Türkiye'de ve dünyada yaşanılan sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve toplumsal gelişmeler değerlendirildi. Üç gün süren Genel Kurul'da görüşmeler ve tartışmalar dinamikti ve burada söylenenler sonuç bildirgesiyle kamuoyuna duyuruldu. Son gün yapılan seçimler sonrası TMMOB organları şöyle oluştu; TMMOB 40. Dönem Yönetim Kurulu
Ethem Torunoğlu - Çevre Mühendisleri Odası
Emir Birgün - Elektrik Mühendisleri Odası
Ekrem Poyraz - Fizik Mühendisleri Odası
Tuncay Şenyurt - Gemi Mühendisleri Odası
Muammer Yağız - Gemi Makina İşletme Mühendisleri Odası
Kadir Dağhan - Gıda Mühendisleri Odası
Nail Güler - Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
Feyyaz Ataç - İç Mimarlar Odası
Selçuk Uluata - İnşaat Mühendisleri Odası
Oğuz Gündoğdu - Jeofizik Mühendisleri Odası
Ö. Ersin Gırbalar - Jeoloji Mühendisleri Odası
Alaeddin Aras - Kimya Mühendisleri Odası
İlker Ertem - Maden Mühendisleri Odası
Mehmet Soğancı - Makina Mühendisleri Odası
Cemalettin Küçük - Metalurji Mühendisleri Odası
A. Deniz Özdemir - Meteoroloji Mühendisleri Odası
M. Sabri Orcan - Mimarlar Odası
Mehmet Çelik - Petrol Mühendisleri Odası
Gülay Odabaş - Peyzaj Mimarları Odası
Yaser Gündüz - Şehir Plancıları Odası
Güngör Durur - Tekstil Mühendisleri Odası
Ergin Özügür - Ziraat Mühendisleri Odası

TMMOB Yüksek Onur Kurulu
Sırdaş Karaboğa - Elektrik Mühendisleri Odası
Taner Yüzgeç - İnşaat Mühendisleri Odası
Ertuğrul Işık - Maden Mühendisleri Odası
Tevfik Peker - Makina Mühendisleri Odası
Aytimur Güpgüpoğlu - Mimarlar Odası

TMMOB Denetleme Kurulu
M. Macit Mutaf - Elektrik Mühendisleri Odası
Yusuf Ziya Demir - Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
Köksal Şahin -İnşaat Mühendisleri Odası
Nadir Avşaroğlu -Maden Mühendisleri Odası
A. Kirami Kılınç - Makina Mühendisleri Odası