10 EKİM’DE ANKARA GARINDA KATLEDİLEN BARIŞ ELÇİLERİ DİYARBAKIR’DA ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ekim 2017

İçerisinde Şubemizin de yer aldığı Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 10 Ekim Ankara katliamının yıl dönümünde yaşamını yitiren barış elçileri için Eğitim-Sen 2 Nolu şubede anma töreni düzenledi. 

Anmaya TMMOB, DİSK, KESK, TTB üyelerinin yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, DTK Divan üyeleri Saliha Aydeniz ve Adnan Akgül, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seher Tümer ve DBP PM üyesi Halide Türkoğlu ve CHP katılım sağladı. Anmanın gerçekleştiği bahçeye katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları yer alırken, “Unutmadık unutmayacağız” pankartı asılarak bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

 

Eğitim-Sen Genel Merkez Sekreteri Elif Çuhadar, 10 Ekim’in iktidarın yürüttüğü savaş politikası olduğunu söyledi. Çuhadar barış, emek ve demokrasi diyen herkesin katledildiğini belirterek, “Bu değerler hiç bir şekilde kaybolmayacak. Filizlerimiz koparılsa da yeniden filizleniyoruz. Daha çok yan yana gelip mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise yaklaşık iki buçuk yıldır bir katliam atmosferi ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Yiğitalp, “IŞİD güruhu ile yoldaşlarımızı kaybettik ve devlet sessiz kalarak destek verdi. Biz bugün anma yaparken etrafımız polislerle sarılmış ama ne hikmetse katledildiğimiz zaman ortada görünmüyorlar. Asla ve asla onlar gibi olmayacağız. Hukuk yok, denetim yok ve son derece hoyratça saldırıyorlar. Üç patlama oldu ama hala yargılanan olmadı. Barış isteyenler ya mahkemede ya cezaevinde ya da morgda oluyor. Bizi güçlü kılan haklılığımızdır. Bu yüzden birbirimize kenetlenmeliyiz” sözlerini kullandı.

 

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ,  BTS’den yaşamını yitirenleri kısa anekdotlarla anlattı. Bahar, siyasi iktidarın çöpe gideceğini ve kazananların kendileri olacağını vurguladı.

 Anma etkinliği hazırlanan sinevizyon gösterimiyle sona erdi.