DEMOKRASİ KURULTAYI ÖNERİSİNE DİYARBAKIR İKK’DAN DESTEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Nisan 2010

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Şubemiz’in MMO Genel Kurulu’nda verdiği “Diyarbakır’da Demokrasi Kurultayı Düzenlensin” önergesini TMMOB Genel Kurulu’nda gündemleştirme kararı aldı. 

TMMOB Diyarbakır İKK‘yı oluşturan odaların yeni seçilen yönetim kurulları, düzenlenen bir toplantı ve kokteylde bir araya geldi. EMO Diyarbakır Şube binasında düzenlenen toplantıya, Şube Başkanımız Hakan Subaşı, Şube Saymanımız Azad Özkeskin ile Yönetim Kurulu Üyemiz Abdullah Tekin de katıldı. TMMOB Diyarbakır İKK‘nın 2 yılının değerlendirildiği toplantıda, önümüzdeki 2 yılda neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

Toplantıda söz alan Şube Başkanımız Hakan Subaşı, geçen dönem başta Kent Sempozyumu olmak üzere önemli çalışmalar yapıldığını belirtirken, yeni dönemde koordinasyon kurulunu oluşturan bütün odaların aktif olarak katkı koyması gerektiğini belirtti. İlki 1998 yılında yapılan TMMOB Demokrasi Kurultayı‘nın ikincisinin, yaşanan siyasi gelişmeler ışığında Diyarbakır‘da düzenlenmesi için MMO Genel Kurulu‘na önerge verdiklerini, bunun için TMMOB düzeyinde görüşmeler yaptıklarını belirten Subaşı, Diyarbakır İKK‘nın önümüzdeki ay yapılacak TMMOB Genel Kurulu‘na, bu önerinin hayata geçmesi için gündem oluşturması gerektiğini belirtti.

Yeniden inşa için politika oluşturulmalı

Şube Saymanımız Azad Özkeskin de, geçen 2 yıllık dönemde, sınır barajları ve GAP Eylem Planı‘yla ilgili olarak yapılan çalışmaların devamının getirilmesi, bu planların uygulamadaki durumun ne olduğunu takip etmesi gerektiğini belirtirken, Hasankeyf konusuna gösterilen duyarlılığın Munzur için de geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Çatışmalı süreç nedeniyle kentsel açıdan ciddi bir yıkım yaşayan bölgede, bütünlüklü bir yeniden inşa çalışmasına başlanması gerektiğine dikkat çeken Özkeskin, Diyarbakır İKK‘nın, bu faaliyetlere yön verecek bir perspektifi oluşturarak, yerel ve merkezi idarelere sunması gerektiğini belirtti.

Toplantıda, Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, eski Diyarbakır Şube Başkanı Fahrettin Çağdaş‘ın TMMOB yönetimine önerilmesi kararına tam destek verilirken, Diyarbakır‘da demokrasi kurultayı düzenlenmesine ilişkin şubemiz tarafından alınan kararın TMMOB Genel Kurulu‘nda gündemleştirilmesi benimsendi.

Toplantının ardından Sümerpark‘taki Resepsiyon Salonu‘na geçen oda yöneticileri, burada düzenlenen tanışma kokteyline katıldı.