DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE TMMOB DİYARBAKIR İKK EĞİTİMLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Ocak 2021

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde TMMOB işbirliğinde eğitimler düzenlenecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Diyarbakır İKK arasında Sanayi Mektebi’nde düzenlenecek eğitimler için işbirliği protokolü imzalandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurduğu Diyarbakır Sanayi Mektebi’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Sanayi Mektebi’nin farklı kesimlere yönelik özgün eğitim programları düzenlediğini, bunun için yerel ve ulusal düzeyde kurumlar ile işbirlikleri sağladığını belirtti. Kaya, TOBB ETÜ ile işbirliği içinde eğitim programları başlattıklarını, yeni dönemde TMMOB ve bağlı odalar ortaklığında da mimar, mühendisler, üniversite öğrencileri, meslek lisesi mezunları ve çalışanlar için eğitim programları geliştireceklerini belirtti. Kaya, TMMOB Diyarbakır İKK’na işbirliği için teşekkür ederek, farklı kurumlar arasında sağlanan işbirliğinin daha güçlü bir sinerji ve sonuç yarattığını sözlerine ekledi.

 

TMMOB İKK Genel Sekreteri Doğan Hatun, DTSO ile farklı çalışmalarda işbirliği sağaldıklarını, özellikle teknolojik eğitimler, gençlerin yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik eğitimlerde Sanayi Mektebi ile ortak çalışmayı oldukça önemsediklerini belirtti. TMMOB bünyesinde düzenli olarak üyelerine yönelik eğitim programları düzenlendiklerini, ancak mimar ve mühendis adayları, meslek lisesi mezunları ve çalışanlara yönelik farklı alanlarda teknik eğitimlere ve niteliklerini geliştirici programlara ihtiyaç olduğunu, bunun için Sanayi Mektebi ile ortak çalışma yapacaklarını aktardı. Hatun, DTSO’ya işbirliği için teşekkür ederek, 2021 yılında düzenlenecek eğitim programlarını Şubat ayı içinde duyuracaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamalardan sonra iki kurum arasında işbirliği protocol imzalandı.