DTSO’DA DÜZENLENEN GİRİŞİMCİ DESTEK VE SANAYİ MEKTEBİ EĞİTİM VE TASARIM MERKEZİ PROJELERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILIM SAĞLADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Şubat 2019

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulacak olan “Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi ve Diyarbakır Sanayi Mektebi Eğitim ve Tasarım Merkezi” projeleri ile ilgili DTSO’da düzenlenen bilgilendirme toplantısı ve imza törenine katılım sağladık.

Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi projesi ile Kurumların ve  STK’ların desteği alınarak her yıl ortalama 1.000 girişimci adayına eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetleri, 200 yenilikçi girişimci adayına açık ofis, atölye alanı ve teknik danışmanlık hizmeti sunmak, proje ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere kendi işini kurmak isteyenleri, iş kurma kararından işletme kuruluşuna kadar takip ederek yönlendirmeyi amaçlamak, Bu şekilde girişimcileri ilde yatırım potansiyeli bulunan alanlarda iş kurmaya yönlendirmeyi, girişimcilik eğitimleri dışında iş kurma sürecinde ihtiyaç duydukları danışmanlık ve mentörlük desteğini de sağlayarak daha sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını hedeflenmektedir.

Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi projesi ile işletmelerin farklı üretim ve hizmet alanlarında çalışanlar, kendini geliştirmek isteyen kişiler, gençler vb. farklı gruplara yönelik düzenli eğitim programları uygulamak,  Merkez bünyesinde inşaat, tekstil, mobilya, mermer, reklam tasarım, idari hizmetler vb. farklı alanlarda kullanılan yazılımlar ve tasarım programlarında eğitim programları düzenlenmesi, TOBB ETÜ ortaklığında kurulacak Sürekli Eğitim Merkezi’nde kentte ihtiyaç duyulan her alanda nitelikli eğitim programlarının geliştirilmesi sağlanacak. Buradaki temel amaç işletmelerin, farklı çalışma alanlarının gelişimi için ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitim programlarını uygulamak ve ilin insan kaynağı altyapısını güçlendirmek. Merkez bünyesinde her yıl ortalama 1.000 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor. Merkezden yararlanacakların minimum %40’ının da kadın olmasını hedeflenmektedir.

5 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen toplantıya Karacadağ Kalkınma Ajansı, İş-Kur, Dicle Üniversitesi, İl Milli Eğitim, Tekstil OSB ve STK temsilcileri ve şubemizi temsilen yönetim kurulu üyemiz Halil İbrahim Topaçlı ve şube müdürümüz Sıdık Akman katılım sağladılar.