İKTİDARI, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK SALDIRI VE BASKILARA SON VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Haziran 2020

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri bu sabah 04’te evleri basılarak hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan STK yöneticileri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

BASINA VE KAMUOYUNA

Yaşadığımız coğrafyada her gün farklı şekillerde hak ihlallerine tanıklık etmekteyiz. Yaşanan Kayyım atamaları, mezarlıklara saldırı, eşitsiz infaz yasası, iş ve kadın cinayetleri, doğa katliamları, kötü muamele, gözaltı, tutuklama, haksız cezalandırmalar bütün muhalif kesimler üzerinde ciddi baskılar oluşturmaktadır.

Güne Kürt siyasetçileri, meslek odaları, dernek üye ve yöneticileri, avukat, sendikacı kısacası kentte demokratik muhalif siyaset yapan bütün kesimden insanların evleri basılarak gözaltına alınması DTK ve J&J yayınevinin basılıp aranmasıyla başladık.

 

Bu anti demokratik uygulama ve yönelimler varolan hiçbir sorunu çözemediği gibi bundan sonra çözemeyeceği herkes tarafından bilinmektedir. Tüm muhalif kesimlere yönelik devreye sokulan bu sivil darbe uygulama ve politikaları ile ülkemiz, halklarımız ve emekçiler nefes alamaz hale getirilerek, iradeleri kırılmak ve mevcut duruma razı edilmek istenmektedir.

Bu uygulamalara karşı demokratik tepkileri ortak geliştirmek kendine demokrat, hak savunucusu, yurtsever, ilerici diyen herkesin ertelenemez sorumluluğu haline gelmiştir.

Basın açıklaması, miting gibi temel haklar çerçevesinde yapılan eylemler illegalize edilerek, toplum sindirilmeye ve sessizleştirilmeye çalışılmaktadır. Özellikle Kadın Mücadelesinde her türlü şiddet, taciz, tecavüz, cinayete karşı ses yükselten, direnen ve dayanışan kadınlar hedef alınarak, mücadele güçsüzleştirilmeye çalışılmaktadır.

Ülkeyi nefes alamaz hale getiren iktidara buradan bir kez daha söylüyoruz. Sorunları çözmeyen, toplumu gerip kutuplaştıran bu uygulamalardan derhal vazgeçin. Bu ülkeyi normalleştirmek istiyorsanız öncelikle demokratikleştirmek zorundasınız.

 

Biz Emek ve demokrasi güçleri olarak demokrasiden, barıştan yana duruşumuzla, dün olduğu gibi bugünde halkımızın sesi olacağımızı ve mücadelen vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Bir kez daha iktidarı, hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve baskılara son vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

AMED EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU