ŞANLIURFA SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Temmuz 2019

ŞANLIURFA SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Şanlıurfa İl Temsilcilik Yürütme Kurulumuzdan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirildi. 4 Temmuz Perşembe günü Şanlıurfa İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ferat BEYAZ, Temsilcilik Saymanı  Dinçer KAYA ve Şube Müdürü Sıdık AKMAN'ın katılımı ile Şanlıurfa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Piyasa Gözetim Denetim Şube Müdürü Aydın ÇANAVA'yı makamında ziyaret etiler. Yapılan ziyarette kentteki 7 ilçe de makina mühendisleri odası ile iligili idareler arasında iş birliği protokolü olduğu, makina mühendisleri odası asansör kontrol merkezi olarak denetimleri büyük bir titizlikle sürdürdüğümüzü, denetimini yaptığımız asansörlerin %54 nün Kırmızı etiketli yani güvensiz olduğunun bilgisi verildi.Mevzuat gereği güvensiz asansörlerin ilgili idarelerce mühürlenmesi gerekliliği, vatandaşların güvensiz asansörlere binmemesi için gerekli duyuruların yapılması için ortak işbirliği önerildi. Şanlıurfa İl Temsilciliği olarak, Büyükşekir Belediyesi ile görüşerek asansörlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususların halka anlatılması için bilgilendirme seminerleri yapılacağı bilgisi verildi. Kentteki a tipi muayene kuruluşlarının ilgili standartları aynı şekilde yorumlaması ve ortak uygulama birliği yapılması için toplantılar organize edilmesi gerekliliği hususunda fikir birliğine varıldı.6 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni asansör yönetmeliğine göre asansör sektöründe hizmet yeri yeterlilik belgesi alan firmalarda çalışan mühendislerin başka hiçbir alanda çalışmaması ve tam zamanlı olarak asansör firmasında istihdam edilmesi konusu ile ilgili ilerleyen zamanlarda ciddi denetimler ve yaptırımların olacağı bilgisi alındı.Makina Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği olarak, kamu yararı gözeten ve meslek alanımıza dair her konu ile iligli kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmaya hazır olduğumuzu belirterek görüşme son buldu.